Forbes Banking Awards a desemnat câștigătorii anului în banking

BUCURESTI - 28 aprilie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate, Imobiliare

Live site

Revista Forbes România a decernat aseară premiile Forbes Banking Awards 2016, în cadrul unei Gale ce a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton din București.

Forbes Banking Awards a desemnat câștigătorii anului în banking

Aflată la prima ediție, Forbes Banking Awards, organizată cu sprijinul BMW Group România, Mastercard România, Mușat și Asociații, CEC Bank România și Asociația Română a Băncilor, s-a bucurat de prezența a peste 150 de bancheri, consultanți și oameni de afaceri.

Având în vedere că Forbes România a aniversat recent șapte ani de existență, s-au acordat șapte premii speciale pentru performanțe deosebite realizate pe parcursul ultimilor șapte ani și șapte premii speciale pentru performanțele obținute în ultimul an.

Prima distincție a serii, premiul special Turnaround, a revenit lui George Georgakopoulos, CEO Bancpost, cel care s-a mutat în România acum mai bine de șapte ani, într-un moment în care sistemul bancar trecea printr-o perioadă dificilă din cauza crizei financiare, fiind pionul principal pentru performanța și rezultatele de care se bucură Bancpost acum.

Următorul premiu special al serii “Real Estate”, pentru susținerea și dezvoltarea pieței imobiliare și, mergând mai departe, pentru dezvoltarea sistemului bancar românesc, i-a revenit lui Sergiu Oprescu, președintele Alpha Bank. Sergiu Oprescu este, de altfel, unul dintre cei mai longevivi conducători de bănci de top din România.

Premiul “The man with the plan” i-a revenit lui Horia Ciorcilă, fondatorul Băncii Transilvania, care de-a lungul ultimilor ani s-a confruntat cu o serie de obstacole, dar și realizări, de la drama lipsei de perspectivă și refuzurile potențialilor parteneri, până la gustul dulce al performanței de a supraviețui și de a ieși drept unul dintre câștigătorii crizei.

Restructurarea a fost cuvântul cheie pentru sistemul bancar românesc în ultimii șapte ani, astfel că în cadrul galei a fost oferit premiul special „Restructuring” Andreei Voinea, directorul de resurse umane al BCR, cea care a avut un rol fundamental în profunda transformare a celei mai mari bănci de pe piața locală.

Premiul „Structural Funds” i-a revenit artizanului transformării bătrânei Case de Economii și Consemnațiuni în banca modernă din prezent, președintele Radu Grațian Ghețea. CEC Bank este unul dintre cei mai activi jucători în domeniul fondurilor europene, care au un rol esențial în susținerea planurilor de dezvoltare a companiilor și asigurarea unei creșteri economice sănătoase.

Șerban Toader, senior partner al KPMG România și Republica Moldova a primit premiul special „Consulting Services”, fiind unul dintre consultanții care cunoaște în amănunt detalii inedite despre sistemul bancar. A participat la privatizarea unor bănci, a fost auditor al Băncii Naționale, iar recent a fost implicat, prin intermediul companiei de consultanță pe care o conduce, în unele dintre cele mai importante tranzacții din ultimii ani, care au vizat NPL-uri.

În sistemul bancar, consecvența și statornicia reprezintă calităţi, iar una dintre cei mai statornice și consecvente personalități din sistemul bancar local este un bancher străin. Premiul special „Longest serving CEO” i-a fost acordat lui Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România.

Primul premiu din cadrul celei de-a doua sesiuni de premiere a fost cel de „Bravest CEO”, acordat unuia dintre cei mai „ocupați” CEO de bănci din ultima perioadă, implicat în cea mai spectaculoasă tranzacție de pe piața bancară și, ulterior, în integrarea în timp record a operațiunilor noii entități, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

Inovaţia a devenit un concept de neignorat pentru evoluţia sistemului bancar românesc. Într-un mediu economic tot mai dinamic, creativitatea, digitalizarea și inovația devin condiții esențiale pentru supraviețuirea și, mai ales, creșterea sustenabilă. Premiul special „Innovation” i-a revenit ING Bank, cea care de patru ani a dominat clasamentul Forbes al celor mai cool branduri din domeniul serviciilor financiare.

Premiul special „Move of the year” i-a fost acordat lui Sergiu Manea, CEO BCR. Acesta este primul manager român care preia operațiunile celei mai mari bănci de pe piața locală, după ceea ce rămâne cea mai mare tranzacție de pe piața bancară românească.

Un proverb chinezesc afirmă că acolo unde sunt multe provocări apar și multe oportunități. Poate de aceea, în timp ce unele nume dispar de pe piață, alte branduri le iau locul. Printre acestea se numără și „Idea Bank”, cea care a primit premiul special Newcomer.

Responsabilatea socială, un domeniu despre care se vorbește încă prea puțin, dar a cărui importanță tot este mai mare, pe fondul creșterii implicării mediului de afaceri în imbunătățirea calității vieții comunității și, implicit, a fiecăruia dintre noi. Unul dintre cele mai active nume de pe piața românească, în acest domeniu, și instituția care a primit premiul special „Social Responsibility” a fost Raiffeisen Bank.

Următorul premiul special, „Dealmaker”, i-a fost acordat domnului Horia Manda, care, deși nu face parte din sistemul bancar, a fost unul dintre cei mai activi cumpărători de bănci, fiind implicat în ultimii ani în două tranzacții care au vizat achiziții în sectorul bancar.

Ceremonia de premiere a fost încheiat cu acordarea premiului special „Disruption”, acordat  proiectului online al unui site, imobiliare.ro, care schimbă, practic, paradigma după care funcționa sistemul proprietăților executate silit.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: Ribbon’d, Domeniile Sîmburești și Brigada de Voluntari.  Parteneri Media: IQads, Manager.ro, Cariere, Femei în afaceri, Trends HRB, Magazinul Progresiv, Comunicatedepresa.ro, TrainYourBrain și FNTM.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bp-publishing/forbes-banking-awards-a-desemnat-castigatorii-anului-in-banking