BT Asigurari Transilvania si-a dublat afacerea in anul 2006

Cluj-Napoca - 5 februarie 2007

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Anul 2006 a insemnat pentru BT Asigurari consolidarea pozitiei in topul primelor 10 companii de asigurare din Romania ca urmare a cresterii atat a numarului de clienti cat si al volumului afacerii, dupa doi ani in care strategia companiei a fost orientata spre extinderea retelei nationale de vanzari, pentru segmentele retail si corporate.

Primele brute subscrise in decursul anului 2006 insumeaza 210.995.788 RON (echivalentul a 62,058 milioane euro), in crestere cu 103% fata de rezultatele inregistrate in anul 2005 care au cumulat subscrieri de 103.741.458 RON (28,817 milioane euro). Luand in considerare acest nivel al primelor si tinand cont de cresterea indicata de intreaga piata a asigurarilor, rezultatele finale din anul 2006 confirma prezenta companiei intre primii zece asiguratori nationali, la categoria asigurari generale.
Constantin JEICAN, Presedinte - Director General al BT Asigurari Transilvania declara: 'Pozitionarea intre primele 10 societati de asigurare din Romania reprezinta atat atingerea obiectivului stabilit de actionarii companiei pentru anul 2006 cat si reconfirmarea statutului nostru de cea mai importanta subsidiara a Grupului Financiar Banca Transilvania. Actionarii companiei apreciaza pozitiv evolutia societatii, iar obiectivul anului 2007 este sa ne cuantificam ascensiunea printr-o crestere mai mare decat cea a pietei. BT Asigurari Transilvania are avantajul unor actionari dedicati, fiind o companie membra a unui grup financiar, Banca Transilvania, recunoscut drept un furnizor important de servicii financiare destinate clientilor privati din Romania.'

Dezvoltarea retelei de vanzari
BT Asigurari Transilvania a inceput anul 2006 cu o retea proprie formata din 136 de agentii, o forta de vanzare afiliata insumand peste 5.500 de agenti persoane fizice si juridice si 765 de angajati si a ajuns la finalul anului la o structura de vanzari alcatuita din 201 de agentii si 44 de puncte de lucru, un numar de peste 10.000 de agenti si 1.362 de angajati. Din punct de vedere al dimensiunii retelei proprii de puncte de prezenta, compania clujeana a ajuns, la finalul anului 2006, sa se situeze intre primele 6 societati de asigurare din Romania ca urmare a derularii uneia dintre cele mai intensive strategii de dezvoltare teritoriala de pe piata asigurarilor, din aceasta perioada. O etapa decisiva in dezvoltarea companiei a fost incheiata cu succes la mijlocul anului 2006 moment in care au devenit operationale reprezentantele regionale din Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara si Cluj. Acestea au preluat atributii din aria organizarii vanzarilor, a gestiunii portofoliului, a operatiunilor financiare si a suportului informatic obtinand astfel o crestere a eficientei operationale si implicit a gradului de satisfacere a clientilor.

Structura portofoliului de asigurari
In anul 2006, numarul politelor de asigurare emise de BT Asigurari Transilvania a inregistrat o crestere semnificativa ajungand la 753.847 comparativ cu 281.858 de polite emise in anul 2005.
Structura globala a portofoliului companiei include asigurari generale cu o pondere de 95,45% din total primelor brute subscrise in anul 2006, in usoara crestere fata de ponderea detinuta la finalul anului 2005 (93,97%) si asigurari de viata si pensii in proportie de 4,55%. Principalele clase de asigurari generale din portofoliul companiei sunt: asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) reprezentand 37,83% din total; asigurarile de autovehicule (casco si carte verde) care detin 39,64% din portofoliu; asigurarile de incendiu si calamitati reprezinta 7,76% si alte categorii de asigurari in proportie de 10,22%. Comparativ cu vanzarile repartizate pe clase de asigurari din anul 2005, structura globala a portofoliului BT Asigurari Transilvania este aproximativ constanta, fara a inregistra modificari semnificative in ceea ce priveste ponderea principalelor riscuri asigurate.

Rezultatele financiare din anul 2006 vs. anul 2005
Din perspectiva fluxului de numerar, realizarile anului 2006 indica o crestere semnificativa prin incasari de 203.127.264 RON (59,744 milioane euro), adica 171% fata de volumul primelor brute incasate in anul 2005.
Daunele platite in anul 2006, pentru categoria asigurari generale, sunt in valoare de 100.282.260 RON (29,495 milioane euro).
Coeficientul de lichiditate, calculat conform normelor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si aplicabile de la data de 1 ianuarie 2006, se ridica la 2,5 pentru activitatea de asigurari generale comparativ cu 1,9 inregistrat in anul 2005 (valoare minima stabilita de reglementarile pietei asigurarilor este de 1) si de 1,86 pentru activitatea de asigurari de viata, comparativ cu 1,18 inregistrat la finalul anului 2005.

Previziuni pentru anul 2007
Strategia de dezvoltare pentru anul 2007 vizeaza depasirea valorii de 300.000.000 RON (echivalentul a 88,235 milioane euro) pentru primele brute subscrise ceea ce reprezinta o majorare cu 50% a realizarilor anului 2006, crestere superioara dinamicii intregii piete a asigurarilor, societatea mentinand astfel cursul de dezvoltare al anilor anteriori.
Anul 2007 va fi dedicat pozitionarii afacerii BT Asigurari Transilvania intr-un cadru mai stabil din punct de vedere al controlului daunalitatii, reducerii costurilor, imbunatatirii serviciilor oferite clientilor si partenerilor societatii precum si optimizarii politicilor de resurse umane. Prin obiectivele stabilite pentru acest an managementul companiei vizeaza mentinerea pozitiei ocupate in topul primelor 10 societatii de asigurare din Romania, in contextul primului an in care societatea se va confrunta direct cu o concurenta extinsa si cu libera circulatie a serviciilor, ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Despre BT ASIGURARI TRANSILVANIA SA

Despre BT Asigurari Transilvania
• Societatea a fost infiintata in anul 1994, fiind una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania, care activeaza in domeniile bancar, de investitii, al leasingului si al valorilor mobiliare.
• Capitalul social subscris si varsat al BT Asigurari este de 36.500.000 RON, ultima majorare fiind efectuata in luna decembrie 2006 cu suma de 10.000.000 RON, de la valoarea de 26.500.000 RON.
• Structura actionariatului BT Asigurari este formata din: Banca Transilvania - 79,88%, actionari persoane fizice romane si straine - 10,12 % si SIF Banat Crisana - 10%.
Relatii mass-media, persoana de contact: Anca Opris, tel: 0264-41.48.90, fax: 0264-43.41.90, mobil: 0748-88.54.86, e-mail: anca.opris@bta.ro;
comunicare@bta.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bt-asigurari-transilvania-sa/bt-asigurari-transilvania-si-a-dublat-afacerea-in-anul-2006