Selectarea unei echipe de proiect de studiu monografic (non-profit)

Locul desfasurarii: O serie de sate sasesti din Transilvania

Organizator: Project Manager -- Proiect Studiu Monografic (non-profit)

Selectarea unei echipe de proiect de studiu monografic (non-profit)

Stimati voluntari,

Proiectul unui studiu monografic care urmeaza sa se desfasoare in cursul primei jumatati a anului 2008 in sate si comune din judetele Brasov, Sibiu si Mures cauta studenti (voluntari) in anii terminali sau masteranzi la urmatoarele facultati:

1. sociologie (interesati de antopologie, etnologie, scoala lui Dimitrie Gusti, studii monografice, cercetare de teren)

2. ATF (regie de film, productie, operatorie film / video, editare film, post-procesare)

3. limbi straine (germana, romanes)

4. istorie (cu interes marcat si lecturi aprofundate a bibliografiei referitoare la istoria Transilvaniei) .


Cerinte:

Cerinte generale:

Spirit de echipa, inteligenta emotionala peste medie, bun comunicator, experienta anterioara a unor calatorii si a sederii (si lucrului - eventual) in zone rurale din Romania, abilitati de cercetare, documentare si redactare, bun organizator.


Cerinte specifice:

1. student / masterand sociolog/antropolog/etnolog: buna cunoastere a teoriilor antropologiei sociale, sociologiei familiei, a textelor gustiene, a interculturalismului; cel putin o cercetare de teren la activ.

2. student / masterand film: cultura antropologica (video), interes pentru documentarul antropologic, detinerea unei camere video digitale (performante) si a altor echipamente auxiliare (sunet, lumini, surse electrice, software pentru montaj, etc.), cel putin un film de scurt metraj realizat cap-coada.

3. student / masterand limbi straine: stapanirea fluenta a limbii germane si cunoasterea aprofundata a istoriei si culturii etnicilor germani din Ardeal (cu accent pe sasi). Similar pentru studentii in romanes -- cu aplicare pe limba, istoria si cultura tiganilor din Transilvania.

4. student / masterand la istorie: cunoasterea in profunzime a istoriei Transilvaniei, cu accent pe cea din secolele XII-XX si interes pentru istoria minoritatilor (sasi, maghiari, tigani).


Beneficii:

a. Participarea la un proiect extrem de interesant si motivant, fara precedent in istoria recenta a Romaniei.

b. Construirea de echipe interdisciplinare formate din tineri similari, compatibili cu tine: inteligenti, competenti si ambitiosi.

c. Posibilitatea de a castiga un premiu consistent si de aparitie in mass-media nationala si internationala.

d. O practica de inalt nivel academic, cu foarte multe oportunitati hands-on si o trambulina pentru debutul carierei.


Geo Scripcariu
Mobil: 0745-09.61.91
VoIP: 031-401.29.42

Despre BT PUBLIC RELATIONS

Our mission is to help any company, or organisation, communicate to best effect with all its different audiences, providing high-level strategic media, social and investor relations consultancy. Based in Bucharest, we have a global reach, working with our partner agencies across Central-Eastern Europe’s and Balkans’ major business centres to provide clients with best practice communications solutions.

Participare: Intrare libera