Bursa de Valori Bucureşti şi Ministerul Comunicaţiilor pentru Societatea Informaţională lansează împreună proiectul "BVB pentru IT&C"

BUCURESTI - 16 iunie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, IT&C, Media / Publicitate, Institutii Publice

Live site

Bursa de Valori București (BVB) împreună cu Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) are plăcerea să anunțe lansarea unei noi serii de workshop-uri dedicate companiilor din sectorul IT&C. Progamul “BVB pentru IT&C" este un rezultat al eforturilor comune desfășurate de Bursa de Valori București și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în urma semnării unui protocol de cooperare, dedicat sprijinirii IMM-urilor din sectorul TIC, la începutul acestui an.
Proiectul “BVB pentru IT&C" prevede organizarea a șase ateliere de lucru în perioada 30 august - 4 octombrie, la București (30.08, 04.10), Brașov (06.09), Cluj-Napoca (13.09), Timișoara (20.09) și Iași (27.09). În cadrul atelierelor, participanții vor afla despre oportunitățile disponibile pe piețele de capital pentru companiile care sunt în căutarea de capital, precum și evaluarea de piață. Mai mult decât atât, prin intermediul acestui proiect, Bursa de Valori București va facilita accesul investitorilor potențiali interesați de acțiunile sau obligațiuni emise de către societățile de pe AeRO sau de pe piața principală. Mai mult decât atât, toate societățile înregistrate vor beneficia de o consultanță inițială gratuită, care urmează să fie realizată de către BVB și de intermediari.

Statisticile arată că în România există la ora actuală 70.000 de freelanceri în IT&C, în timp ce la nivel global, numărul liber profesioniștilor IT a ajuns la 14 milioane. Acesta este singurul domeniu în care nu există și nici nu vor exista șomeri. România are un potențial genetic extraordinar de a dezvolta start-up-uri în domeniul digital. Trebuie doar să-i descoperim pe cei care au idei și să-i ajutăm să-și pună pe picioare o afacere în domeniul IT&C, facilitându-le întâlnirea cu potențiali investitori. Inovația, cultura financiară și spiritul antreprenorial vor crea ecosistemul high tech, care va marca dezvoltarea României în următoarea perioadă. Vă aștept să vă înscrieți în număr cât mai mare la cele șase workshop-uri pe care le vom organiza împreună cu BVB.”, a spus Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

"Invităm toate companiile dinamice și cu o viteză de creștere accelerată să se alăture acestui proiect și să participe la aceste workshop-uri speciale. Antreprenorii vor afla modul în care își pot finanța și dezvolta afacerile prin intermediul pieței de capital, dar, de asemenea, vor acumula noi competențe și pot găsi investitori interesați de compania lor.", a spus Lucian Anghel, Președinte al Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

"Noi lansăm această inițiativă deoarece piața de capital devine tot mai complexă, oferind investitorilor tot mai multe oportunități - de la câștigarea unor venituri impresionante din dividendele companiilor listate la BVB, până la a investi în companiile cu mare potențial de creștere din sectorul IT&C. Proiectul lansat acum, împreună cu Ministerul, este o prefigurare, de asemenea, o unei noi linii de activități a Bursei de Valori București legate de investiții pe piața de capital: Fluent în IPO-uri" a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

Participarea la atelierele de lucru este gratuită. Companiile își pot rezerva un loc chiar începând de astăzi, prin secțiunea dedicată a site-ului Bursei de Valori București www.bvb.ro/itc

Despre Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) construieste in prezent o piata competitiva in Europa Centrala si de Est. BVB ofera oportunitati de finantare pentru companiile care vor sa atraga investitii din piata de capital din Romania. In ultima perioada, BVB a inregistrat o crestere a fluxurilor de capital, din partea investitorilor institutionali si de retail, atat din Romania, cat si internationali.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bursa-de-valori-bucuresti2/bursa-de-valori-bucuresti-si-ministerul-comunicatiilor-pentru-societatea-informationala-lanseaza-impreuna-proiectul-bvb-pentru-it-c