200 de tranzactii la BRM in luna octombrie

BUCURESTI - 13 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

In luna octombrie 2008 a crescut interesul clientilor pentru pietele administrate de BRM
Bursa Romana de Marfuri (BRM) a finalizat si adjudecat, in perioada 1 – 31 octombrie 2008, un numar de 200 de tranzactii. Valoarea totala de tranzactionare, de aproape 137 milioane lei a fost inregistrata pe cele doua piete administrate - Piata la disponibil si Piata licitatiilor, atat la sediul central cat si al terminalelor din teritoriu. Diferentele favorabile de pret obtinute pentru clientii bursei s-au cifrat la aproape 5,6 milioane lei.

200 de tranzactii la BRM in luna octombrie

In aceasta perioada, cea mai mare valoare de tranzactionare, de peste 104 milioane lei, a fost inregistrata pe Piata licitatiilor, unde au fost organizate 158 proceduri. Pe aceasta piata administrata de BRM au fost atribuite contracte de achizitii si vanzari, in urma procedurilor de achizitii de produse – electrozi, inseriatoare mecanice, prize, cazan incalzire centrala si servicii - tiparire, cadastru, reparatii generale, modernizari si reparatii cladiri. Beneficiari au fost printre altii: Spitalul Judetean de Urgente Buzau, C.F.R. Calatori, Posta Romana, C.F.R. Marfa, D.G.S.P. Iasi.

Pe Piata la disponibil a BRM, atat la nivel central cat si prin intermediul celor 33 terminale, au fost organizate 42 tranzactii, cu o valoare totala de peste 31 milioane lei, printre clienti numarandu-se: DGASPC Suceava, C.F.R. 'GEVARO' S.A., Metrorex, C.F.R. CALATORI RTFC Constanta. In urma tranzactiilor, pe Piata la disponibil valoarea diferentelor favorabile de pret obtinute pentru clientii BRM se ridica la aproape 5 milioane lei.

La sediul celor 33 terminale BRM a fost organizat, in perioada vizata, un numar de 158 proceduri, cu o valoare totala de tranzactionare de aproape 18 milioane lei. Cele mai mari valori de tranzactionare au fost inregistrate de: BRM Terminal Buzau si BRM Terminal Timisoara, cu peste 2 milioane lei si BRM Terminal Craiova cu 1,9 milioane lei.

Despre BRM: Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, prima sedinta de tranzactionare avand loc in data de 10 decembrie 1992. In prezent, BRM a dezvoltat, in acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil si Piata licitatiilor. Pe Piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in cele 9 ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. In anul 2007, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere. Pe Piata licitatiilor se deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant in domeniul achizitiilor publice de produse, servicii si lucrari pentru orice tip de autoritate contractanta. Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala care numara 33 terminale.

Despre Bursa Romana de marfuri

Bursa Romana de Marfuri este lider bursier la nivel national, cu o bogata experienta in organizarea procedurilor de achizitie/vanzare a marfurilor, serviciilor si lucrarilor pe Piata licitatiilor si cu un potential ascendent pentru tranzactionarea marfurilor fungibile pe Piata la disponibil. Prin intermediul procedurilor organizate in ringurile BRM, se asigura obtinerea unor preturi reale influentate doar de relatia dintre cerere si oferta, in conditii de transparenta, integritate si garantare a tranzactiilor.
Bursa Romana de Marfuri
BIROUL DE PRESA
Laura Severin
Tel: +4.021.317.16.45 ; +4.0372.196.530