Decizii ale Adunarii Generale a Actionarilor BRM din 12 mai 2009

BUCURESTI - 13 mai 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Bursa Romana de Marfuri s-a reunit in data de 12 mai 2009, la sediul central din Bucuresti, pentru doua sedinte, Extraordinara si Ordinara.

Decizii ale Adunarii Generale a Actionarilor BRM din 12 mai 2009

La sedinte au fost prezenti actionari reprezentand 67,56% din capitalul social al BRM. Sedintele AGA au fost conduse de Presedintele Bursei, Septimiu Stoica.

AGA Extraordinara a avut pe ordinea de zi si a aprobat: majorarea de capital social cu suma de 3.645.000 lei prin emiterea unui numar de 3.645 actiuni noi, participarea la capitalul social al unei Societati de Servicii de Investitii Financiare avand ca obiect tranzactionarea instrumentelor financiare derivate, validarea cesiunilor de actiuni din perioada 12.08.2008 – 12.05.2009, delegarea exercitarii unor atributii catre Consiliul de Administratie.

In cadrul AGA Ordinara, participantii au dezbatut si aprobat situatiile financiare anuale individuale ale BRM pe anul 2008, pe baza rapoartelor prezentate de Consiliul de Administratie si a opiniilor auditorului financiar extern al bursei.

Totodata, AGA Ordinara a aprobat Raportul de Activitate pentru exercitiul financiar 2008 si Obiectivele de dezvoltare ale BRM pentru anul 2009.

Principalele Obiective de dezvoltare ale BRM, pentru acest an vizeaza consolidarea portofoliului de clienti actuali, dar si atragerea de noi clienti pe pietele administrate: Piata la disponibil si Piata licitatiilor. BRM are in vedere dezvoltarea activitatii in ringurile specializate ale Pietei la disponibil, prin extinderea tranzactiilor in ringul energiei electrice si al produselor petroliere, precum si dezvoltarea tranzactiilor cu gaze naturale, materiale de constructii, produse agricole, medicamente si creante. Pentru perioada urmatoare, BRM vizeaza dezvoltarea tranzactiilor cu produse derivate pe marfuri, cu prioritate, intr-o prima faza, pe produse petroliere, energie electrica, metale, cereale.

Despre BRM: Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, prima sedinta de tranzactionare avand loc in data de 10 decembrie 1992. In prezent, BRM a dezvoltat, in acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil si Piata licitatiilor. Pe Piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in cele 9 ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. In anul 2007, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere. Pe Piata licitatiilor se deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant in domeniul achizitiilor publice de produse, servicii si lucrari pentru orice tip de autoritate contractanta. Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala care numara 35 terminale.

BIROUL DE PRESA

Despre Bursa Romana de marfuri

Bursa Romana de Marfuri este lider bursier la nivel national, cu o bogata experienta in organizarea procedurilor de achizitie/vanzare a marfurilor, serviciilor si lucrarilor pe Piata licitatiilor si cu un potential ascendent pentru tranzactionarea marfurilor fungibile pe Piata la disponibil. Prin intermediul procedurilor organizate in ringurile BRM, se asigura obtinerea unor preturi reale influentate doar de relatia dintre cerere si oferta, in conditii de transparenta, integritate si garantare a tranzactiilor.
Laura Severin
Biroul de Presa
Bursa Romana de Marfuri
Tel: +4021.317.16.45; +40372.196.530