Bio-dieselul – subiectul unor investiţii importante pe piaţa românească

BUCURESTI - 22 mai 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Eurologystika s.a., companie cu sediul în Polonia, este interesată de potenţialul pieţei de bio-diesel din România, au declarat reprezentanţi din conducerea firmei în cursul unei întrevederi avute cu dipl. ec. Ştefan D. Popa, preşedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucureşti, la sediul CCIB. Camera de comerţ bucureşteana a mai fost reprezentată la discuţii de vicepreşedintele Constantin Râşnoveanu.

Delegaţia poloneză, care s-a deplasat la Bucureşti în vederea explorării posibilităţilor de colaborare în domeniul menţionat, a fost compusă din preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al firmei, Jerzy Kozlowicz, secondat de Andrej Dejneka, membru în CA, director pentru Strategii şi Dezvoltare. Oaspeţii polonezi au fost însoţiţi de Tomasz Suprowicz, prim consilier, şef al Secţiei Economice a Ambasadei Poloniei la Bucureşti.

„Vă invităm să profitaţi de bunul renume de care se bucură Polonia şi polonezii în România“, a spus Ştefan D. Popa, în deschiderea dialogului, subliniind disponibilitatea CCIB de a furniza informaţiile necesare demarării unei afaceri de anvergură în România.

„Suntem în plină fază de pregătire pentru a intra pe bursă, în vederea obţinerii capitalului necesar pentru investiţii pe noi pieţe, pentru achiziţia de firme şi crearea de parteneriate. Suntem interesaţi în mod special de România, unde dorim să cumpărăm o firmă producătoare de material rulant sau să creăm un sistem complet de transport. Astăzi am venit la Camera de Comerţ din Bucureşti pentru a ne cunoaşte, dar ştim deja că trebuie să colaborăm“, a afirmat preşedintele Consiliului de Administraţie al Eurologystika.

Preocupată de găsirea celor mai bune soluţii pentru îndeplinirea cerinţelor comunitare privind protecţia mediului, prin generarea de bio-diesel, în paralel cu producţia de benzine şi motorine, compania poloneză doreşte să valorifice potenţialul de rafinare al României, estimat la 30 de milioane euro lunar, conform declaraţiilor oficialilor Ambasadei Poloniei la Bucureşti. În condiţiile în care reglementările UE impun în curând realizarea unei cote minime de 3,4% bio-diesel pentru Polonia, respectiv de 3% pentru ţara noastră, firma poloneză explorează posibilităţile de a investi într-o unitate de rafinare integrată, având ca materie primă culturile de rapiţă sau de a folosi materia primă din România în capacităţile deja operaţionale în Polonia.

„Am fost şi sunt foarte mulţumit de contactele pe care le-am avut şi de colaborarea cu CCIB, chiar dacă este greu să măsurăm rezultatul acestor contacte. Este un partener în afaceri extrem de valoros“, a spus Tomasz Suprowicz, prim consilier al Ambasadei de la Bucureşti.

CCIB a promis întregul sprijin organizaţional în demersul iniţiat de firma poloneză.

Cu ocazia acestei întrevederi, Tomasz Suprowicz care îşi încheie misiunea diplomatică din capitala ţării noastre, a primit diploma de onoare din partea CCIB, presedintele Stefan D. Popa arătând că distincţia a fost conferită pentru întreaga activitate depusă la Bucureşti şi pentru rezultatele excepţionale obţinute în dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale.

Departamentul Presă al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - Romania