CCIB promovează proiectele de cooperare în regiunea magrebiană prin reprezentanţa deschisă la Rabat (Regatul Maroc)

BUCURESTI - 4 februarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, ONG

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în parteneriat cu Ministerul Economiei, cea de a treia ediţie a „Zilei oportunităţilor de afaceri”, dedicată Regatului Maroc, Republicii Tunisiene şi Republicii Algeriene Democratice şi Populare.

În cadrul acestui eveniment, oamenii de afaceri au avut posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu factori decizionali şi reputaţi specialişti în comerţ exterior din Ministerul Economiei, precum şi cu ataşaţii economici ai Regatului Maroc şi Republicii Tunisiene. Principalele subiecte abordate au vizat: tendinţele în comerţul exterior cu ţările amintite; cadrul juridic bilateral şi accesul pe aceste pieţe; participarea la licitaţii pe proiecte; oportunităţi de afaceri şi investiţionale, în contextul strategiilor de dezvoltare ale statelor amintite; stimulente acordate investitorilor străini.

„Trebuie să trecem de la activitatea de import-export la realizarea de proiecte industriale complexe, mai ales că România are experienţă în domeniu şi o excelentă carte de vizită în regiunea magrebiană”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene. „Acest tip de proiecte conferă stabilitate şi predictibilitate relaţiilor comerciale bilaterale”, a completat Radu Zaharia, director general în Ministerul Economiei.

Companiile româneşti interesate să-şi extindă afacerile în regiunea magrebiană pot beneficia de consultanţă şi asistenţă oferite de biroul de reprezentare deschis de CCIB la Rabat. „Marocul este o ţară în dezvoltare, existând oportunităţi pentru implementarea unor proiecte în domenii precum: infrastructura portuară şi aeroportuară, energia verde (eoliană şi solară), electrificare, sisteme de epurare şi pompare a apelor”, a punctat Iuliu Stocklosa, vicepreşedinte al CCIB.

Participant la eveniment, Şerban Ghinescu, director în cadrul EximBank, a prezentat strategia şi instrumentele băncii pentru susţinerea exportatorilor români din sectorul IMM.

Biroul de Presă al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - RomaniaTel./Fax: 021 319 0179

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-a-municipiului-bucuresti1/ccib-promoveaza-proiectele-de-cooperare-in-regiunea-magrebiana-prin-reprezentanta-deschisa-la-rabat-regatul-maroc