Cooperarea pe terţe pieţe, soluţie pentru dezvoltarea schimburilor comerciale româno-australiene

BUCURESTI - 15 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, ONG

„Cooperarea româno-australiană pe terţe pieţe, îndeosebi în regiunea Asiei de Sud, reprezintă o soluţie eficientă pentru dezvoltarea schimburilor comerciale bilaterale. De asemenea, ţinând seama de oportunităţile oferite de economia românească, cât şi de poziţia geostrategică a ţării noastre, care asigură accesul atât către piaţa Uniunii Europene, cât şi către cea a Federaţiei Ruse, operaţionalizarea, inclusiv cu capital australian, a unor capacităţi de producţie în domeniul prelucrării produselor agro-alimentare poate fi un pilon important al colaborării dintre cele două ţări”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu Excelenţa Sa Jenny Polyxeni Bloomfield, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Australiei desemnat pentru România.

Principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea unor modalităţi concrete care să conducă la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări, atât în domeniul economic, cât şi în cercetare şi sectorul academic. Cu această ocazie, preşedintele CCIB a vorbit despre particularităţile sistemului cameral din România şi a realizat o scurtă prezentare a mediului economic din ţara noastră. De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a subliniat orientarea Camerei bucureştene către deschiderea pe pieţe externe cu potenţial a unor birouri de reprezentare, dublate de expoziţii permanente cu produse şi servicii realizate în România şi a punctat interesul pentru operaţionalizarea unei astfel de structuri pentru Asia de Sud.

E.S. Jenny Polyxeni Bloomfield a declarat că există un potenţial semnificativ pentru dezvoltarea schimburilor bilaterale, însă este necesară o mai bună cunoaştere a celor două comunităţi de afaceri, în vederea descoperirii oportunităţilor oferite de economiile României şi Australiei şi a dezvoltării unor proiecte comune. În context, se are în vedere organizarea de către CCIB la Bucureşti, în prima parte a acestui an, a „Zilei oportunităţilor de afaceri” dedicată Australiei.

Biroul de Presă al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - RomaniaTel./Fax: 021 319 0179

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-a-municipiului-bucuresti1/cooperarea-pe-terte-piete-solutie-pentru-dezvoltarea-schimburilor-comerciale-romano-australiene