Adunarea generala ordinara a Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania

BUCURESTI - 4 octombrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Fisiere atasate:

30437-img-1950.jpg

„Uniunea Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania” (UCCIBR) a devenit un element de referinta in sistemul cameral, atat prin modul de colaborare intre membri, cat si datorita faptului ca, in acest moment, sistemul cameral bilateral se indreapta catre 40 de camere”, a declarat dl. Jose Iacobescu, Presedintele UCCIBR, cu ocazia Adunarii Generale Ordinare a UCCIBR, eveniment gazduit de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), astazi 4 octombrie.

Adunarea generala ordinara a Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania

In cadrul reuniunii au fost prezenti presedinti si reprezentanti ai camerelor de comert si industrie bilaterale, dl. Dragos Seuleanu, presedinte al CCIR, Stefan D.Popa, presedinte al CCIB, precum si reprezentanti ai autoritatilor guvernamentale: d-na Monica Barbuletiu – Ministru Secretar de Stat, ARIS, dl. Sorin Vasilescu – director ARIS, d-na Gabriela Barbu – director Monitorul Oficial al Romaniei.

Presedintele Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania, dl Jose Iacobescu, a subliniat necesitatea atragerii de fonduri structurale declarand: „Accesarea fondurilor structurale este una din cele mai importante actiuni, atat pentru economia nationala, cat si pentru dezvoltarea camerelor bilaterale. Si, in acest sens, UCCIBR a intreprins numeroase actiuni de documentare la ministerele economice si la cei care au avut rezultate importante in acest domeniu.”

Referindu-se la proiectele de viitor, dl Jose Iacobescu a subliniat cateva din liniile strategice ale Uniunii: organizarea de misiuni economice, forumuri de afaceri, organizarea unui nucleu de elaborare a proiectelor pentru accesarea fondurilor europene in folosul mediului de afaceri si pentru consolidarea financiara a camerelor bilaterale, organizarea Topului firmelor UCCIBR, cu acordarea premiilor pe categorii de activitate si a premiului de excelenta.
Totodata, dl. Presedinte Jose Iacobescu a mai declarat ca, prin eforturi importante, s-a reusit introducerea in viitoarea Lege a camerelor de comert a unui capitol distinct, care se refera la camerele de comert bilaterale:
“Consider ca existenta unui capitol distinct referitor la camerele de comert bilaterale, este o importanta realizare a activitatii noastre, deoarece conform legii, denumirea de camera de comert va putea fi detinuta numai de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei, camerele de comert teritoriale si camerele de comert bilaterale”.

D-na. Monica Barbuletiu a subliniat performantele Romaniei cu privire la investitiile straine directe de anul trecut: „valoarea investitiilor straine directe s-au situat la cifra de 9 miliarde euro, ceea ce a constituit un nivel record pentru tara noastra. Prognozele pentru 2007 si pentru viitor sunt foarte incurajatoare. Pentru anul in curs avem proiecte Green Field si ne asteptam la valori ridicate care sa ne la un nivel al ISD de aproximativ 7 miliarde Euro”.

Totodata, d-na Barbuletiu a mai aratat faptul ca ARIS ofera asistenta pentru 73 de proiecte a caror valoare cumulata este de cca. 3 miliarde Euro. „Ca membra a U.E, Romania prezinta un interes sporit pentru tarile europene, dar si pentru tari precum: Turcia, Coreea de Sud si R.P. Chineza.”, a mai declarat d-na Barbuletiu.









Despre Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Directia Relatii Publice
pr@ccir.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-a-romaniei/adunarea-generala-ordinara-a-uniunii-camerelor-de-comert-si-industrie-bilaterale-din-romania