CCIR premiaza excelenta in afaceri

BUCURESTI - 29 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Topul Excelentei in Afaceri este evenimentul de gen cu maxima reprezentativitate pentru intregul mediu de afaceri romanesc. Clasamentul a avut ca baza de selectie finalistii topurilor judetene, dobandind astfel o reprezentativitate nationala incontestabila.Premiantii sint companii de dimensiuni diferite, acoperind intreaga arie de activitati economice.

CCIR premiaza excelenta in afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), in parteneriat cu GTZ - partener oficial si Exim Bank Romania, avand ca sponsor principal ALRO SA alaturi de Corpul Operatorilor Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare, Eurisko, ASTRA Vagoane Călători, CEC si Coca-Cola Romania organizeaza joi, 29.11 a.c. Topul Excelentei in Afaceri. Acest Top se constituie intr-un adevarat barometru de apreciere a dinamicii economiei romanesti in anul 2006.
Organizat in parteneriat cu camerele teritoriale, Topul Excelentei in Afaceri este evenimentul de gen cu maxima reprezentativitate pentru intregul mediu de afaceri romanesc. Clasamentul a avut ca baza de selectie finalistii topurilor judetene, dobandind astfel o reprezentativitate nationala incontestabila.
Metodologia de departajare a concurentilor la un loc in Topul Excelentei in Afaceri a luat in calcul toate criteriile de eficienta din desfasurarea unui business: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane , efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.
Prezenta in Top a IMM-urilor in procent de 74% indica dinamica acestui sector vital pentru orice economie nationala.
Topul arata, o data in plus, care sunt actorii cu greutate ce activeaza pe piata romaneasca. Companiile laureate reprezinta un procent de doar 0,27% din numarul total al societatilor din Romania, dar genereaza mai mult de un sfert (27 %) din cifra de afaceri a firmelor din Romania. Totodata, ele ofera locuri de munca pentru 12 % din numarul salariatilor de la nivel national.
Raportul dintre cifra de afaceri si numarul de angajati este un bun indicator al managementului performant implementat in fimele care vor fi premiate de CCIR in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in data de 29 noiembrie a.c. la ROMEXPO.
Dar cifrele nu sunt unicele criterii de performanta dupa care CCIR isi alege premiantii. Sunt excluse din start companiile care au avut incidente comerciale, sau înregistreaza datorii la bugetele publice.
Topul Excelentei in Afaceri promoveaza, asadar, nu numai companii performante, dar si valori ale economiei de piata, precum competitivitatea si competitia in conditiile de fair-play specifice Pietei Unice Europene.

Despre Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

021/319.01.78
pr@ccir.ro