Cities of Tomorrow aduce arhitecţi de talie mondială la Bucureşti

BUCURESTI - 19 martie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, Industrie, Imobiliare, Energie

Live site

Cities of Tomorrow, Conferința organizată de AHK România în parteneriat cu Zeppelin și cu sprijinul agenției Mediafax va aduce la București doi dintre cei mai importanți arhitecți ai momentului: Prof. Stephan Braunfels – autorul unora dintre cele mai mari și importante realizări arhitecturale din Germania ultimilor douăzeci de ani: sediile birourilor Parlamentului din Berlin, Pinakothek der Moderne din München, planul urbanistic pentru reconstrucția centrului istoric al orașului Dresda și cel pentru centrul orașului Neu-Ulm, şi pe Reinhard Joecks – partener în celebrul birou internațional Foster + Partners, implicat în proiecte importante precum noul Aeroport Internațional din Kuweit, complexuri multifuncționale în Singapore, Tripoli, Casablanca și Baku, master planul pentru orașul Duisburg din nordul Germaniei, dar și, mai aproape de noi, proiectul pentru Black Sea Gardens Eco-Village în Bulgaria.

Cities of Tomorrow aduce arhitecţi de talie mondială la Bucureşti

Evenimentul își propune sa reunească sub același acoperiș arhitecți și urbaniști, membri ai comunității de afaceri, dar și reprezentanți ai autorităților centrale și locale, cu scopul de a prezenta, dezbate și identifica soluții pentru orașele actuale și viziuni pentru orașele viitorului. Trenduri, strategii, piața imobiliară și infrastructura, economia, cultura, arhitectura și noile tehnologii sunt doar câteva dintre elementele care vor fi discutate și care fac parte din procesul de dezvoltare al orașelor.

Evenimentul este gândit ca un mix intens și bogat de prezentări, discuții în cadru organizat si networking. Prima sesiune a conferinței este dedicată arhitecturii, orașelor și teritoriilor sustenabile iar in cea de a doua parte vor avea loc doua workshop-uri. Primul dintre acestea acoperă tematica afacerilor „verzi” în orașe „verzi”, iar cel de-al doilea va fi concentrat pe reinventarea orașelor mici și mijlocii, managementul reindustrializării, revitalizarea urbană și parcurile tehnologice. In continuare, vor fi discutate concluziile workshop-urilor într-o sesiune comună.

Ultima sesiune este dedicată prezentării despre regenerarea inteligentă și spectaculoasă a orașelor industriale din Germania, susținută de către invitatul special, arhitect Reinhard Joecks, partener al renumitului birou de arhitectură Foster + Partners.

Accentul este pus pe tendințe și strategii, dezvoltare și infrastructură, hub-uri economice și culturale, arhitectură și tehnologii de ultimă oră și procesul accelerat de reinventare a orașelor.

Evenimentul va avea loc marți, 25 martie 2014, începând cu ora 09:00, în București, la hotelul Crowne Plaza, sala Crown Ballroom.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Cities of Tomorrow” și înscrierile pentru participare le puteți găsi pe pegina AHK Romania.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe dna. Rosemarie Negrea, – negrea.rosemarie@ahkrumaenien.ro | Tel. 021 207 91 67

Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

Camera de Comerț și Industrie Româno - Germană (AHK Romania) este reprezentanța oficială a economiei germane din România. Înființată în septembrie 2002, AHK Romania numără în prezent circa 530 de firme membre și este cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România. AHK Romania este actorul principal în cadrul relațiilor economice româno-germane și promovează de peste zece ani cu succes relațiile economice dintre cele două țări. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susține firmele germane la intrarea lor pe piața românească și, în egală măsură, este partener pentru companiile românești interesate de piața germană.