Cities of Tomorrow aduce arhitecţi de talie mondială la Bucureşti

BUCURESTI - 25 martie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arhitectura / Design, Constructii, Industrie, Imobiliare

Live site

Cea de a doua ediție a Conferinței Cities of Tomorrow, organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană (AHK Romania) în parteneriat cu Zeppelin și cu sprijinul agenției Mediafax, are loc azi la Crowne Plaza București. La eveniment participă atât arhitecți renumiți pe plan internațional, cât și importante personalități din România, arhitecți, urbaniști, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, cu scopul de a dezbate principalele soluții pentru orașele actuale și viziuni pentru orașele viitorului.
Printre invitații speciali se numără Prof. Arh. Stephan Braunfels, arhitect fondator al biroului Stephan Braunfels Architekten BDA, Arh. Reinhard Joecks, partener în celebrul birou internațional Foster + Partners, Dipl. Ing. Thomas Madreiter, director de planificare urbană a orașului Viena, Arh. Gheorghe Pătrașcu, arhitect șef al Municipiului București, Nicolaie Moldovan, City Manager al Municipiului Alba Iulia, Arh. Șerban Țigănaș, președinte OAR, Stefan Reschke, reprezentant oficial al EXPO REAL Muenchen, Ingo Nissen, director executiv Sierra România Shopping Centers Services, Silviu Savin partener Ascenta, dar și numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri privat din România.

Cities of Tomorrow aduce arhitecţi de talie mondială la Bucureşti

Evenimentul este gândit ca un mix bogat de prezentări, dezbateri, workshop-uri, analize și networking, cu accent pe tendințe și strategii, dezvoltare și infrastructură, hub-uri economice și culturale, arhitectură și tehnologii de ultimă oră și procesul accelerat de reinventare a orașelor.

Prima sesiune a evenimentului este dedicată arhitecturii orașelor și teritoriilor sustenabile. Tema acesteia este Metropola secolului XXI – mobilitate, interconectare, platforme de business, piața imobiliară, orașe inteligente și despre cum cultura, locuitorii, patrimoniul și noile tehnologii contribuie la succesul acesteia în competiția internațională a orașelor.

După pauza de prânz vor avea loc două workshop-uri: primul dintre acestea acoperă tematica afacerilor „verzi” în orașe „verzi”, iar cel de-al doilea va fi concentrat pe reinventarea orașelor mici și mijlocii, managementul reindustrializării, revitalizarea urbană și parcurile tehnologice. In continuare, vor fi discutate concluziile workshop-urilor într-o sesiune comună.

Ultima sesiune este dedicată prezentării despre regenerarea inteligentă și spectaculoasă a orașelor industriale din Germania, susținută de către invitatul special, arhitect Reinhard Joecks, partener al renumitului birou de arhitectură Foster + Partners.

 

Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania), înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent peste 500 de firme membre, fiind cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Prin serviciile pe care le oferă, AHK Romania nu susţine doar firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească, ci în egală măsură, este un partener pentru firmele româneşti care doresc să intre pe piaţa germană.