Colaborare româno-germană în cercetare și dezvoltare

BUCURESTI - 10 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

„Potential for future German and Romanian Cooperation in Research and Innovation” este titlul workshop-ului organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană care se va desfășura joi, 12 noiembrie 2015, începând cu ora 09:30 in Cadrul Universității Politehnice București, Biblioteca Centrală, Sala 2.1. și care va reuni peste 70 de cercetători din cele două țări.

Evenimentul, adresat firmelor și instituțiilor de cercetare românești interesate să inițieze și dezvolte relații bilaterale in domeniul cercetării si dezvoltării cu firme și institute germane active în acest domeniu, se va centra pe următoarele subiecte:

- Engineering si construcții de mașini: mecanică, instrumente de reglaj si control, automatizări,

- Microsisteme, in special optică si fotonică,

- Energetică,

- Tehnologii de mediu.

Workshop-ul face parte dintr-un proiect mai amplu al Ministerului Federal al Educației și Cercetării din Germania, care prevede deplasarea în Romania a reprezentanților unor companii și institute germane relevante, participarea acestora la un workshop bilateral și de asemenea la discuții individuale cu potențiali parteneri români. Delegația este organizata de DLR e.V. (Centrul Aerospațial German) in colaborare cu AHK România (Camera de Comerț si Industrie Româno-Germană) și UPB (Universitatea Politehnică București).

Workshop-ul va reuni peste 70 de cercetători germani si români reprezentând instituții de seamă precum: Advanced System Technology (AST) Branch of Fraunhofer IOSB, Fraunhofer Research Institution for Microsystems and Solid State Technologies EMFT, IFT Iași, IMT București, INCDT COMOTI, INFI Măgurele, Optotransmitter-Umweltschutz-Technologie (OUT) e.V., Universitatea Lucian Blaga (Sibiu), Universitatea Politehnică București, Universitatea Ovidius (Constanța), Universitatea Transilvania (Brașov) și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (Iași). Acestora li se vor alătura reprezentanți ai mediului de afaceri precum: Compa SA, Global EnerTec AG, Infineon Technologies & Co. SCS, Siveco Romania, TTZH Tribologie und Hochtechnologie GmbH sau UTI Grup.

Deschiderea evenimentului va fi asigurată de reprezentanți ai UPB FILS și ai Ambasadei Germaniei la București. Keynote speech-urile vor fi susținute de domnul Dr. Ralf Hagedorn din partea Agenției Aerospațiale Germane, de doamna Dr. Petra Jung Erceg din partea Fraunhofer Institute for Systems and Innovation Research ISI precum și de domnul Dr. Varujan Pambuccian, Deputat, Membru al Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor. Acesta din urmă va dezbate în discursul său strategiile legate de activitatea de cercetare precum și cooperarea regională, europeană și internațională în C&D.

Mai multe informații cu privire la eveniment sunt disponibile aici: http://www.econet-romania.com/ro/event/282/potential-for-future-german-and-romanian-cooperation-in-research-and-innovation.html

Persoană de contact: Roxana Clodnițchi

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

Email: clodnitchi.roxana@ahkrumaenien.ro

Tel. +40 21 207 91 44

Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania), înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent peste 500 de firme membre, fiind cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Prin serviciile pe care le oferă, AHK Romania nu susţine doar firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească, ci în egală măsură, este un partener pentru firmele româneşti care doresc să intre pe piaţa germană.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-romano-germana/colaborare-romano-germana-in-cercetare-i-dezvoltare