CASON GRAND PRIX 2008

BUCURESTI - 26 septembrie 2008

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Cea mai provocatoare regată de pe lacul Balaton (Ungaria) va începe în curând

In dimineaţa zilei de 27 Septembrie, o flotă compusă din barci cu panze conduse fiecare de câte un marinar, va pleca din Csopack (Lacul Balaton, Ungaria) pentru a se întrece în compeţia Regatta. Competiţia a fost înfiinţată acum 8 ani de către Nándor Fa, un marinar maghiar renumit în toată lumea pentru că a navigat în jurul lumii în 717 zile între anii 1985-1987, într-o barcă de 9,5 m care se numea St. Jupat.

CASON GRAND PRIX 2008

Cursa CASON Grand Prix are câteva cerinţe tehnice foarte stricte pentru marinari: ei trebuie să navigheze de la un capăt la altul al lacului Balaton pe o lungime de 77km, fără asistenţă tehnică externă. Pentru a termina cursa în siguranță cât şi pentru urmărirea acesteia este necesară un grad înalt de abilităţi tehnice, de aceea anul acesta sponsorul principal este CASON Engineering Plc, lider mondial în furnizarea tehnologiei care îndeplineşte aceste cerinţe.

Asigurând tehnologia de ultimă oră pentru garantarea siguranţei şi plăcerii cursei, colaborarea dintre CASON şi organizatori a început în anul 2002.

Echipamentul GPS permite spectatorilor să urmărească cursa online precum şi pe display-urile montate în port. Urmărirea în direct şi comentariile cursei cu privire la desfăşurarea Regattei vor fi disponibile accesând linkul: www.casongrandprix.net

Tehnologia oferită de CASON sporeşte siguranţa participanţilor prin transmisiuni directe de pe bărci şi indică dacă cineva este în pericol. Echipamentul permite marinarilor să stabilească un contact urgent cu echipa de salvare sau cu cei de la serviciile tehnice, atunci când este nevoie. Acest sistem oferă spectatorilor posibilitatea de a vedea în timp real cursa dar şi o analiză pe secvenţe.

Despre CASON
CASON Engineering Plc a fost înfiinţată în anul 1992 și este lider în vânzarea produselor şi serviciilor pentru sisteme de comunicație industrială din Statele Unite până în Singapore.

Tehnologia DIWICON dezvolată de CASON este folosită la nivel global bucurându-se de un real succes în domenii diferite precum managementul forţei de muncă mobile, urmărirea flotei și protecţia siguranţei personale și transmiterea pierderilor de petrol din industria automatizării gazului.

În noiembrie 2006, CASON a primit premiul „Europe 500” fiind inclusă în topul 500 al companiilor cu o dezvoltare rapida. Cifra de afaceri anuală a companiei cu toti cei 114 angajaţi din cinci ţări depăşeşte 12 mil. Euro.

Printre clienţii companiei CASON amintim: Shell, E.ON, Gaz de France, General Electric, MOL, Slovnaft şi T-Mobile.

Despre CASON România

CASON România este filiala din România a CASON Engineering Plc. - Ungaria, ce are ca principal obiect de activitate sistemele industriale de comunicaţie la distanţă.

Dragos Nicolae
Coordonator PR