Unde își pot găsi un loc de muncă tinerii absolvenți ai promoției 2020

BUCURESTI - 21 iulie 2020

Comunicat tip General in HR

Până pe 14 august, pe portalul de carieră Hipo.ro, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, cel mai complex eveniment de recrutare online, dedicat în special absolvenților din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerilor profesioniști care se află în căutarea unui program de internship, trainee sau a primului loc de muncă. Companiile de top prezente în cadrul evenimentului pun la dispoziția participanților oportunități de carieră în domenii diverse precum: Vânzări, Customer-Support, IT&C, Contabilitate, Administrativ, Inginerie, Margeting&PR, Achiziții, HR sau Producție.

.

Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020 se află la cea de-a 14-a ediție și reunește 17 companii de top din România care își defășoară activitatea în domenii precum Finaciar-Bancar, IT, Telecomunicații, Inginerie, Retail, FMCG sau Consultanță, care oferă participanților oportunitatea de a aplica la cele mai actuale oportunități de carieră din această vară.

În cadrul târgului virtual, absolvenții au parte de următoarele beneficii:

-pot aplica online cu CV-ul la oportunitățile de carieră disponibile, fie că este vorba despre joburi entry-level sau despre programe de internship și traineeship;

-pot accesa  profilele online ale companiilor participante, astfel au ocazia de a afla mai multe informații despre identitatea organizațională a acestora;

-pot participa la sesiunile online de dezvoltare personală și profesională, unde își pot identidica și dezvolta skill-urile ce le vor fi de folos în viitoarea carieră, pe teme precum: joburile viitorului, cum să își aleagă jobul si compania potrivită sau cum să își seteze obiectivele profesionale;pot lua parte la sesiunile live de Q&A.

Potrivit raportului Piața Forței de Muncă 2020, realizat de Hipo.ro în perioada Decembrie 2019 – Ianuarie 2020 pe un eșantion de 449 companii, au reieșit principalele abilități pe care candidații trebuie să le posede pentru a se ridica la nivelul așteptărilor pe care angajatorii le au de la viitorii angajați.  Peste 42% dintre companiile respondente consideră ca pe primul loc în topul celor mai necesare soft skills ale candidaților sunt adaptibilitatea și flexibilitatea iar peste 38% dintre angajatorii apreciază în mod deosebit abilitățile de comunicare. Pe următoarele poziții în topul soft skill-urilor urmărite de angajatori se situează capacitatea de învățare continuă și orientarea către rezultate, dar  și proactivitatea, capacitatea de a lucra bine în echipa sau eficiența și creativitate.

„Ne dorim ca prin intermediul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți să facilităm legătura dintre angajator și candidat, mai ales în această perioadă în care piața forței de muncă din România suferă schimbări. Ne bucură să avem alături de noi companii de top din diverse industrii, care susțin proiectul nostru. Absolvenții anului 2020, dar și cei care se află la început de carieră trebuie să știe că în cadrul târgului virtual pot alege dintr-o varietate mare de oportunități de carieră.” – Ancuța Popa, Project Manager – Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți

În plus, vizitatorii care vor accesa pagina evenimentului pe www.hipo.ro, până pe data de 14 august, au ocazia să participe la un concurs interactiv de cultură mainstream  prin intermediul căruia pot câștiga unul din cele 3 cursuri online UDEMY.

Ediția din vara aceasta a Târgului Virtual pentru Absolvenți este realizată cu sprijinul companiilor partenere: BCR, Bookster, Cagedim Service Center, Farmacia Dona, Kaufland Romania, Mazars in Romania, Meda, NOBEL, ProCredit Bank, TELUS International, Vodafone Romania și a companiilor sponsor: Connect 44, Finastra, Hilti Romania, LIDL Romania, SUSTAINALYTICS, Valoris Center.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/catalyst-solutions-srl/unde-isi-pot-gasi-un-loc-de-munca-tinerii-absolventi-ai-promotiei-2020