Doctorii “Overland for smile” fac minuni si in 2010, la cea de-a 5-a editie a misiunii umanitare “Zambet de copil” in Romania

BUCURESTI - 10 iunie 2010

Comunicat tip General in Sanatate

Campania umanitara itineranta „Overland for Smile – Zambet de copil” - amplu program de asistenta medicala stomatologica gratuita, destinat copiilor institutionalizati din intreaga lume, a revenit in Romania pentru cel de-al 5-lea an consecutiv, de data acesta sub patronajul Cefin Romania, sponsor traditional si sustinator activ al campaniei.

Campania „Zambet de copil” exista numai multumita generozitatii sponsorilor si echipei de medici italieni voluntari care au revenit si in acest an, desi sarcina lor este ingreunata de eforturile din ce in ce mai importante de a strange fonduri pentru finantarea misiunii.

Rezultatele anului 2009 sunt: patru luni de eforturi umane si materiale sustinute pe timp de criza economica, peste 670 de copii din centre de plasament beneficiari ai tratamentelor stomatologice efectuate cu aparatura moderna, in total peste 3100 de interventii, 50.000 de kilometri parcursi cu opriri in mari centre de copii din: Ploiesti, Valenii de Munte, Slatina si Bucuresti – toate acestea posibile prin munca a nu mai putin de 150 de medici stomatologi, asistenti si igienisti, toti voluntari in cadrul acestui proiect.
Bilantul cumulat al celor 4 ani de activitate este cu adevarat impresionant: 5277 de copii tratati, 15814 interventii, 25 de orase vizitate in Romania si peste 227 de institutii locale participante si angrenate in misiune pe parcursul celor 200.000 kilometri strabatuti de caravana pentru a ajunge in cele 208 centre de asistenta sociala abordate

„O promisiune facuta unor copii se respecta intotdeauna. Am revenit ca de fiecare data in ultimii patru ani si este minunat. A fost o munca coplesitoare uneori, dar atat de plina de satisfactii in final!” declara Lionello Grossi, Presedintele Overland for Smile.

Obiectivele campaniei in 2010, in perioada Iunie-Septembrie, sunt de a efectua 1.500 tratamente stomatologice si peste 3.000 de consultatii. Campania se va desfasura in judeţele Prahova, Olt, Teleorman, Giurgiu si Bucuresti. Debutul traseului este centrul Harap Alb din Bucuresti unde sunt tratati copii cu handicap motor si mental.

Costurile totale necesare pentru “Zambet de copil' 2010, sunt estimate la 80.000 de Euro din care o mare parte din bani inca nu sunt colectati, iar debutul campaniei a fost posibil prin contributia sponsorilor de pana acum – Intesa Sanpaolo Bank, Pirelli, Banca Italo Romena, Colliers International, Generali Asigurari si Orange Romania, sustinerii din partea autoritatilor locale, a Unimpresa Romania, Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice si a Cefin Romania care asigura logistica acestei caravane.

Organizatorii Overland for Smile spera ca si in acest an sa catalizeze energiile pozitive ale tuturor asociatiilor implicate si ale companiilor pentru redarea zambetelor de pe fetele a mii si mii de copii.

Despre Cefin Romania

Despre Overland for Smile
Initiat în 2005, proiectul “Overland for Smile” are ca scop asistarea medicala stomatologica gratuita a copiilor institutionalizati din toata lumea, transmiterea informatiilor/metodelor de prevenire a afectiunilor dentare catre persoanele care sunt in contact permanent cu copiii si, nu in ultimul rand, promovarea de schimburi de experienta intre asociatiile stomatologice si universitatile de profil din Romania si Italia. Cefin Romania, promotorul acestui proiect în Romania, a primit pentru implicarea sa premiul “Corporate Social Responsibility Award – 2007”, la sectiunea sanatate.

Diana Dumitran
Marketing Manager
diana.dumitran@cefin.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cefin-romania/doctorii-overland-for-smile-fac-minuni-si-in-2010-la-cea-de-a-5-a-editie-a-misiunii-umanitare-zambet-de-copil-in-romania