editia inaugurala a Carnavalului Lolelor

BUCURESTI - 17 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti- 17 Decembrie 2008- Centrul Cultural PETRE TUTEA are deosebita placere de a va avansa invitatia de a participa la editia inaugurala a Carnavalului Lolelor organizat la Palatul Voievodal Curtea Veche din Bucuresti (str. Franceza, nr. 31 - langa Hanul Manuc si biserica Sf. Anton) in 20 din Gerar, AMD 2008, de la ceasurile 11 .

editia inaugurala a Carnavalului Lolelor

Centrul Cultural PETRE TUTEA are deosebita plăcere de a vă avansa invitaţia de a participa pe 20 ianuarie 2008 la ediţia inaugurală a Carnavalului Lolelor din Centrul Istoric al Bucureştiului.
Manifestarea, organizată spre a marca deschiderea pentru traficul pietonal a străzii Smârdan (fosta Uliţă Nemţească) este prilejuită o tradiţie medievală săsească din zona Agnitei
Evenimentul este organizat in parteneriat cu Primaria Generala a Municipiului Bucuresti – Directia de Dezvoltare Turistica si este sponsorizat de Den Braven, Real Hypermarket, MOZAIK Consulting, MAZARS Audit si iNES Grup.
In ciclul tipologic Carnavalul de la oraş se înscrie şi Carnavalul Lolelor . Obiceiul lolelor corespunde cu perioada carnavalului, având rădăcini adânci în activitatea breslelor. Breslele aveau rolul de a conduce asociaţile meştesugarilor şi, în fiecare an, în ultima duminică din ianuarie, aveau loc alegeri noi în cadrul acestor organizaţii. Cu această ocazie, se celebra obiceiul înmânării lăzii de breaslă (Laden forttragen), împreună cu toate actele noului staroste şi ale calfelor, întreaga adunare fiind însoţită de lole (Urzeln) - personaje amuzante, care aveau rolul să protejeze şi să însoţească lăzile de vecinătate.

Despre Centrul Cultural PETRE TUTEA

Evenimentul se va desfăşura conform următorului program:
•Palatul Voievodal Curtea Veche
11.00 - 11.30 Ceremonia înmânării lăzii de breaslă (Laden forttragen) noului staroste al breslelor
•str. Franceză – str. Lipscani
11.30 - 12.00 Alaiul Lolelor şi împărţirea gogoşilor de lole
•str. Lipscani
12.00 Încheierea defilării cu intonarea imnului Transilvaniei - Siebenbürgen Land des Segens
12.00 – 12.30 Fuga Lolelor şi alungarea spiritelor rele din Centrul Istoric
•13.00 Alungarea spiritelor rele din Primăria Generală a Capitalei.
•12.00 – 17.00 Alungarea spiritelor rele din Centrul Istoric;
•17.00 – 19.00 Indestularea Lolelor.

Mirel REMESCU
MARCOM Director
Centrul Cultural PETRE TUTEA
tel.: 0745 / 040 - 737
info@Radio-Dinamic.info