A avut loc Prima Editie de succes a Conferintei A_BEST “Eficientizarea proceselor de training si audit lingvistic in domeniul HR”

BUCURESTI - 22 mai 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, HR

Conferinta “EFICIENTIZAREA PROCESELOR DE TRAINING SI AUDIT LINGVISTIC IN DOMENIUL HR ”, editia I - organizata de Centrul de Limbi Straine A_BEST in parteneriat cu LCCI Romania, in data de 17 mai 2012, in Bucuresti, la Hotel Golden Tulip Times - a creat un cadru ideal de dezbatere, accentul punandu-se pe solutii concrete de audit si training lingvistic, aplicabile in domeniul resurselor umane.
Evenimentul s-a bucurat de sprijinul urmatorilor parteneri: LCCI Romania, Oxford Niculescu, comunicatedepresa.ro, BestResource, Catalog Cursuri, Franco-Jobs, ISIC, The Expat Card, Fundatia Inocenti, avand o audienta formata din directori de companii, antreprenori, manageri, specialisti in resurse umane, lingvisti.

 „S-a observat ca vanzarile unei multinationale sunt impulsionate daca se sporesc competentele lingvistice ale angajatilor.” 

Aura IPATE

Pentru a marca prima editie, invitatul special al zilei respective a fost Alan Godsave, Director Regional LCCI (London Chamber of Commerce and Industry) – International Qualifications from EDI; Alan Godsave si ceilalti specialisti invitati au prezentat solutii concrete de audit si training lingvistic ce pot fi aplicate in special in domeniul resurselor umane.

Prezentarea lui Alan Godsave a fost precedata de interventia  Aurei Ipate, Director General  A_BEST si de cea a Lilianei Anton – M.A. Drd., trainer colaborator A_BEST.

Aura Ipate a abordat un subiect delicat, dar foarte important, si anume „Eficientizarea bugetelor pentru auditul lingvistic”. A fost punctata necesitatea dezvoltarii unei strategii de management lingvistic, in special de catre departamentele de resurse umane, care joaca un rol cheie in acest sens, prin modul cum selecteaza, formeaza si gestioneaza persoanele necesare pentru derularea activitatilor de comert international. In acest context, s-au detaliat aspecte privind: auditul lingvistic, politica adecvata de selectie si recrutare a angajatilor, planificarea programelor de formare lingvistica si culturala. „S-a observat ca vanzarile unei multinationale sunt impulsionate daca se sporesc competentele lingvistice ale angajatilor”, a sustinut Aura Ipate.  

Pe de alta parte, Liliana Anton M.A. Drd. a discutat despre limba romana studiata ca limba europeana si despre rolul pe care il au programele lingvistice dedicate managerilor expati, indicandu-se faptul ca un curs de limba romana poate contine elemente de cultura si civilizatie intr-un program care sa vizeze limba vorbita contextual: la restaurant, la muzeu, la teatru, la cumparaturi etc, profesorul de limba romana fiind astfel si ghid cultural.  

Totodata, invitatul special al evenimentului - Alan Godsave (Director Regional LCCI - London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI)  a prezentat o serie de  studii de caz din companii europene privind testarile LCCI - English for Business.

La final, drept aminitire si multumire pentru participare, le-au fost oferite cadouri invitatilor,  in cadrul tombolei organizate cu sprijinul partenerilor care au fost alaturi de Centrul de Limbi Straine A_BEST la acest eveniment. La final, discutiile au continuat intr-un cadru mai putin formal, la un cocktail party, la Club Skyline. Totodata, persoanele participante au avut ocazia sa se bucure de 2 standuri, si anume: un stand de carte, de la Oxford Niculescu si un stand cu vanzare in scop caritabil, prezentand obiecte decorative lucrate manual si tablouri, toate realizate de copiii de la Fundatia INOCENTI.

Despre A_BEST Interactiv

Centrul de Limbi Straine A_BEST:

1. cursuri de limbi straine
2. cursuri de limba romana pentru straini
3. testari LCCI
4. servicii de traducere
5. servicii de interpretariat.