Ultimul număr din anul 2005 al 'Revistei muzeelor' vă ghidează în mai buna dezvoltare a programelor educaţionale

BUCURESTI - 28 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

'Revistei muzeelor', singura publicaţie naţională a specialiştilor din muzeele din România, a împlinit în acest an 40 de ani de la apariţia primului număr. De-a lungul timpului la această revistă au colaborat personalităţi culturale, profesionişti inovatori în domeniul activităţii muzeale, din ţară şi din străinătate. Revista muzeelor este unica publicaţie din România care se adresează tuturor tipurilor de muzee şi tuturor categoriilor de specialişti care lucrează în muzeele din ţara noastră, dar şi publicului larg, interesat de noutăţile din acest domeniu.

Numărul 4 din acest an propune o incursiune într-o zonă mai puţin explorată de muzeele din România şi anume relaţia muzeu - educaţie pentru adult. Astfel vă recomandăm editorialul semnat de Mihaela Murgoci, 'Muzeul şi educaţia adultului', precum şi articolul 'Programe „pe alese 'la muzeu', semnat de Angelica Iacob, o prezentare a ofertei educaţionale a Muzeului Naţional de Artă al României. Un capitol important este cel dedicat noutăţilor din lumea muzeelor – astfel dr. Alexandra Zbuchea face o prezentare şi o analiză a asociaţiilor 'Prieteni ai muzeului', în 'Muzeul, Donatorii şi Prietenii Muzeului', în timp ce John Redman aduce în discuţie viitorul muzeelor, cum ar trebui ele să răspundă exigenţelor publicului, prin două studii de caz din Marea Britanie, în 'Muzee prietenoase pentru vizitatori'. Din sumar mai amintim prezentarea a două muzee spectaculoase din punct de vedere al tematicii, dar şi al modalităţilor de realizare a expoziţiilor, Muzeul Naţional al Indienilor Americani, Smithsonian Institution, Washigton, D.C., articol semnat de Adrian-Silvan Ionescu, precum şi Muzeul Uleiului de Măsline din Regiunea Sabina, al Mariei Elena Palmegiani.
Revista muzeelor îşi propune să fie un forum pentru profesioniştii din muzeele româneşti, indiferent de tipul acestora. Articolele sale urmăresc prezentarea celor mai bune proiecte muzeale din ţară şi străinătate, popularizarea ultimelor tendinţe şi practici, promovarea teoriilor moderne de muzeologie.


Dacă doriţi să comandaţi 'Revista muzeelor', trimiteţi un email pe adresa mihaela.murgoci@revistamuzeelor.ro. Informaţii suplimentare obţineţi de la Mihaela Murgoci, senior editor, la telefon 031 405 8150, sau pe website-ul Centrului pentru Formare, Educaţie Permanentă şi Management în Domeniul Culturii, www.formare-profesionala.ro

Despre Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura

Centrul pentru Formare, Educaţie Permanentă şi Management în Domeniul Culturii este o instituţie publică cu tradiţie, subordonată Ministerului Culturii şi Cultelor, cu proprie identitate juridică. Începând cu anul 1963 Centrul organizează şi desfăşoară programe de formarea şi perfecţionare profesională, precum şi activităţi de evaluare şi certificare a competenţelor obţinute pe alte căi decât formale atât pentru instituţiile publice de cultură, cât şi pentru orice alte persoane fizice sau juridice-private cu activitate în domeniul culturii. În prezent Centrul este cea mai cunoscută şi apreciată organizaţie dedicată educării personalului din organizaţiile culturale.

Adresă
Calea Dorobanţilor nr. 99A, Sector 1, Bucureşti – cod 010561
tel. 021 230 0837, fax 021 230 2194

office@formare-profesionala.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrul-de-pregatire-profesionala-in-cultura/ultimul-numar-din-anul-2005-al-revistei-muzeelor-va-ghideaza-in-mai-buna-dezvoltare-a-programelor-educationale