Primul blogger roman amenintat cu moartea

BUCURESTI - 17 mai 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Bogdan GAVRILA, coordonatorul blogului campaniei „Mergi la Vot pe 19 mai” initiate de Centrul de Resurse pentru Societatea Civila (CRSC), a primit amenintari cu moartea in urma publicarii unor articole despre un presupus interviu cu Nicolae Ceausescu.

Site-ul oficial al campaniei, publicat la adresa http://voteaza.blogspot.com , a fost asaltat in ultimele zile de comentariile utilizatorilor – in acest moment blogul este pe primul loc loc la trafic in sectiunea ONG conform unei monitorizari oferite de Trafic.ro. Amenintarile cu moartea la adresa lui Bogdan GAVRILA au inceput sa soseasca de pe 13 mai, iar numarul lor a crescut. In paralel, au fost primite mesaje SMS de pe numere de telefon ascunse.

Centrul de Resurse pentru Societatea Civila (CRSC) isi exprima ingrijorarea asupra acestor tipuri de comportamente aparute in cadrul campaniei electorale pentru referendumul din 19 mai 2007. Consideram ca democratia garanteaza libertatea de exprimare a indivizilor iar exercitarea votului este este un drept constitutional. Pe aceasta cale, dorim sa precizam ca actiunile programate in campania “Mergi la vot pe 19 mai” vor continua conform programului stabilit de CRSC.

Despre Asociatia Centrul de Resurse pentru Societatea Civila

Despre campania “Mergi la vot pe 19 mai”

“Mergi la vot pe 19 mai” este un exercitiu democratic al societatii civile, avand ca scop cresterea gradului de implicare al cetatenilor romani tineri cu drept de vot, fiind o campanie de responsabilizare si constientizare a acestora.

Partenerii ONG care sustin aceasta initiativa sunt: EURO26, ASLS - Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine, ASPSE - Asociatia Studentilor din Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, OSE - Organizatia Studentilor Electronisti, ASFSIM - Asociatia Studentilor din Facultatea de Stiinta si Ingineria Metalelor, CPV - Clubul Presa de Vin si GIPIR - Grupul de Initiativa pentru Promovarea Imaginii Romaniei.

Informatii de presa
Telefon: 0745.166.200
http://voteaza.blogspot.com

office@crsc.ro