CASA POPORULUI gazda a ZILEI MONDIALE A ASISTENTEI SOCIALE

BUCURESTI - 28 februarie 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Media / Publicitate, Social

CFCECAS organizeaza in data de 19 martie 2013 (09.30-14.00) la CASA POPORULUI, un eveniment extraordinar dedicat promovarii profesiei de ASISTENT SOCIAL.

CASA POPORULUI gazda a ZILEI MONDIALE A ASISTENTEI SOCIALE
 Investitia in asistenta sociala este o investitie in bunastarea actuala si viitoare a societatii noastre 

-

CFCECAS anunta celebrarea ZILEI MONDIALE A ASISTENTEI SOCIALE in data da 19 martie 2013. UN a stabilit ziua mondiala a asistentei sociale ca fiind a treia marti din luna martie. In aceasta zi, asistentii sociali din intreaga lume organizeaza evenimente publice pentru promovarea profesiei de asistent social si pentru recunoasterea muncii asistentilor sociali in dezvoltarea economica si sociala.

Evenimentul ofera o ocazie deosebita pentru discutarea unor teme de actualitate in practica asistentei sociale, cum ar fi: directia de dezvoltare a profesiei de asistent social si a serviciilor de asistenta sociala, abordari actuale in practica si interventie. Participantii prezenti la acest eveniment vor avea posibilitatea sa audieze si sa discute cu doua dintre personalitatile care au influentat, in ultimii 30 de ani, dezvoltarea gandirii si practicii profesiei de asistent social: Malcolm Payne si Herbert Paulischin.  

Schimbarile  sociale si economice genereaza modificari in modul in care sunt accesate resursele, sunt accesate locurile de munca si sunt solutionate problemele sociale. Misiunea asistentei sociale este de a sustine persoanele vulnerabile pentru a-si dezvolta intregul lor potential profesional si social, pentru a-si imbogati viata si a preveni disfunctiile sociale si economice. Asistenta sociala se concentreza pe cresterea si dezvoltarea alternativelor, solutionarea eficienta a problemelor si schimbarea sociala.

Consiliul Europei apreciza ca asistenta sociala trebuie sa contribuie la gasirea alternativelor pentru sprijinul persoanelor vulnerabile si a comunitatilor in timpul perioadelor de schimbare economica si sociala; in viziunea Consiliul Europei, asistenta sociala promoveaza bunastarea sociala a persoanelor, grupurilor si comunitatilor, faciliteaza coeziunea sociala in perioadele de schimbare, sprijina si protejeaza membrii vulnerabili ai comunitatii. (Council of Europe 2001).

Pentru inscrieri si informatii suplimentare privind activitatile promovate de catre CFCECAS in data de 19 martie 2013, ZIUA MONDIALA A ASISTENTEI SOCIALE, va rugam sa consultati pagina de web: www.cfcecas.ro.

 

Va asteptam,

Echipa CFCECAS