BizTech 2017

Oradea - 7 iunie 2017

Comunicat tip General in IT&C

O bună parte dintre managerii IT ale companiilor din Oradea au participat la cea de-a cincea ediție BizTech ce a avut loc la Hotelul Ramada din Oradea.

BizTech 2017

CG&GC Hitech Solutions a fost organizatorul oficial al evenimentului BizTech 2017 în parteneriat cu Lenovo, Cisco, Canon, Microsoft, LikeIT şi Grenke. În cadrul evenimentului fiecare partener a prezentat noutățile în materie de servicii sau produse.

La început Lenovo a prezentat cele mai noi produse, o parte din laptopuri au fost testate de către participanți la standul Lenovo. Pe urma "Canon a venit cu soluții să reduci risipa de hârtie, în special pentru firmele mari sau instituţii, unde se foloseşte foarte multă hârtie. Grenke a oferit soluţii de finanţare şi leasing operaţional, exclusiv pentru IT, Microsoft a venit cu partea de backup şi disaster recovery, cu Azure (o platformă ce înglobează servicii de tip Cloud hibrid deschisă, flexibilă şi sigură - nr), plus soluţile de colaborare pe Office 365, iar LikeIT ne ajută cu partea lor de expertiză tehnică în implementarea soluţiilor noastre", a recapitulat Paul Floruţa, directorul general CG&GC Hitech Solutions.

Participanții au avut ocazia să testeze cele mai noi laptopuri oferite de Lonovo, printre care a fost și Yoga Book-ul, gadget-ul ce a stârnit interesul participanților în urma testării. În secțiunea de demo, reprezentanții Cisco au demonstrat participantilor beneficiile oferite de Cisco Spark Board, un dispozitiv all-in-one pe partea de colaborare.

"Noi venim cu ceva în plus: produsele pe care le-am prezentat aici le şi dăm celor curioşi să le testeze. Indiferent că vorbim de softuri sau echipamente, le dăm spre testare gratuit, pentru că nimeni nu trebuie să ne creadă pe cuvânt. De exemplu, noi punem la dispoziţie şi serviciul de audit de securitate realizat cu echipamente Cisco. Practic, înstalăm în rețeaua clienţilor noştri un echipament care le scanează toată reţeaua timp de o lună, după care generează un raport de câteva zeci de pagini în care furnizează date relevante, până la nivel de utilizator și aplicație, despre ce se întâmplă în reţeaua lor. Când ai firme cu 100 de oameni, e foarte greu să deţii controlul, or în momentul în care pui echipamentul acesta, îţi dai seama ce se întâmplă în reţea, unde sunt vulnerabilităţi, dacă au fost atacuri sau malware-uri. La fel, oferim produse demo şi licenţe de la Microsoft, de pildă, şi punem la dispoziţie şi personalul tehnic calificat să le instaleze, să le explice utilizatorilor în perioada de testare ce să facă cu soluţia respectivă şi ce să urmărească", a precizat Paul Floruta, directorul general CG&GC.

La finalul evenimentului a avut loc tombola special organizată pentru cei prezenți la eveniment. Mulți participanți au caștigat imprimante, monitoare, iar marele premiu, un Smart TV cu tehnologie 4K a fost câștigat de Marius Madea, IT Manager la FAIST METALWORKING SRL

In concluzie, Paul Floruta, directorul general al CG&GC Hitech Solutions a menționat că va urma „un an greu şi un an de repoziționare a portofoliului de soluţii şi de tranformare în «IT-as-a-service», fie că vorbim despre Security, Printing, Computing, Software și așa mai departe. Piaţa IT se schimbă foarte tare, e domeniul cu cea mai mare dinamică. Lumea se îndreaptă tot mai mult înspre cloud, înspre servicii, vorbim de mentalitate la nivel global. Până la urmă, laptopul sau un server nu valorează nimic dacă pierzi datele".

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cg-gc-hitech-solutions-s-r-l-/biztech-20172