Alianta pentru Administratie Publica

BUCURESTI - 14 decembrie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

CG&GC IT SA si CTCE Piatra Neamt au incheiat la inceputul lunii noiembrie un parteneriat strategic privind furnizarea de solutii informatice integrate dedicate administratiei publice. Obiectivul parteneriatului este acela de a pune la comun resurse, competente si experienta pentru a dezvolta solutii complete pentru primarii si consiliii locale, precum si pentru institutiile subordonate lor.

Alianta pentru Administratie Publica

“Suntem doua companii care am fi putut fi concurente. Am realizat insa ca impreuna suntem mai puternici si putem face mai multe. Fiecare avem experienta, competente si resurse. Le-am pus la comun iar rezultatul este o echipa care poate oferi consultanta, training, dezvoltare, implementare, integrare si intretinere si care totalizeaza pana acum peste 600 de experiente in administratia publica ”, a declarat Cornel Giurgea, Presedinte CG&GC.

Parteneriatul presupune dezvoltarea unui pachet software integrat, bazat pe management de caz care sa modernieze structura si procesele interne din cadrul primariilor si consiliilor locale, facilitand activitatea functionarilor publici, reducand birocratia si timpul de solutionare a cererilor cetateanului. In acest fel, institutiile vor putea comunica in mod organizat, eficient si transparent iar cetateanul va putea beneficia de acces real la serviciile si informatiile publice.

Pachetul va integra si va gestiona activitatea departamentelor institutiilor publice, pe baza de module: Taxe si impozite locale, Registru Agricol, Urbanism, Evidenta populatiei si Stare civila, Asistenta sociala, Agenti economici si Control comercial, Resurse umane, Salarizare, Libera initiativa si Fond Locativ de stat.

Pe langa modulele care vor fi dezvoltate, pachetul prevede asigurarea unor multiple alte facilitati: ghiseu unic si infochiosc, citizen relationship management, managementul fluxului de lucru intern si extern, managementul documentelor. Companiile implicate in proiect vor asigura consultanta financiara, training pentru utilizatori, servicii de comunicatii, securitate si echipamente hard si service, necesare pentru implementarea pachetului software.

“Este intr-adevar un proiect indraznet si extrem de complex. Este in acelasi timp o cerinta a pietei. Administratia Publica trebuie sa se informatizeze. Este cerut de lege. Institutiile au nevoie de programe dedicate, personalizate, au nevoie de echipamente, de comunicatii, de securitate, de cursuri de pregatire, deoarece angajatii vor avea parte de o schimbare radicala a modului de lucru si au nevoie de bani. Noi le putem spune de unde ii pot obtine, le putem organiza traininguri, dezvoltam solutii dedicate, asiguram echipamente si servicii conexe. Integrarea si cooperarea reprezinta forta noastra.”, afirma Ion Vranceanu, Director General CTCE

In realizarea pachetului, parteneriatul beneficiaza de acordul si de sprijinul Microsoft Romania care isi aduce aportul prin cursuri si consultanta tehnica. “Acest parteneriat este important si strategic pentru Administratia Publica. Ambele firme sunt in piata de multi ani ar produsele pe care le vor dezvolta impreuna in tehnologie.net vor fi net superioare din punct de vedere tehnologic fata de cele actuale”, a declarat Ana Maria Orosan, Microsoft Public Sector Account Manager.

Despre CG&GC IT SA

Cu 15 ani de experienta si 15 filiale in tara, CG&GC IT SA ca parte din Grupul CG&GC, este unul dintre pionierii pietei de profil, capatand increderea partenerilor sai: Microsoft, Toshiba, Fujitsu Siemens Computers, Vodafone-Connex, Panasonic, Allied Telesyn, Brother, HP. Konica Minolta
Compania se defineste ca un factor de progres al mediului IT&C oferind solutii integrate IT&C: echipamente hardware, aplicatii software, service autorizat, consultanta, analiza de business, training si evaluare organizationala, finantarea proiectelor IT&C.


Pentru informatii suplimentare va sta la dispozitie

Manuela Stoica
Director Relatii Publice CG&GC IT SA
Soseaua Oltenitei nr. 105 A

Tel: 021.332.24.24 / 104
Mobil: 0720.220.066

manuela.stoica@cg-gc.ro