Agro Fest Chemark Rom, 8 septembrie, Mureș

Codlea - 4 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Agricultura

Pe 8 septembrie 2017 începând cu ora 10.00, în satul Dumbrăvioara, comuna Ernei, Jud. Mureş, Chemark Rom va organiza cel mai mare eveniment Agro Fest, “Ziua Porumbului”, la ferma Agroprest, având ca partener principal, compania DuPont.

.

Acest eveniment este deja la cea de-a treia ediție în ferma Agroprest, fiind unul dintre cele mai ample evenimente din câmp desfăşurate în inima Transilvaniei, dedicate acestei culturi. Ferma Agroprest a fost dezvoltată de șase ani, s-a început cu 70 de hectare în primul an, iar în momentul de faţă sunt 1.400 ha, desfăşurate pe raza a patru comune. Platforma demonstrativă ce însumează 10 ha a fost înfiinţată în luna mai. Din punct de vedere tehnologic, terenul a fost ogorit din toamnă, iar pregătirea patului germinativ a fost realizată cu ajutorul unui combinator. În momentul însămânţării s-a utilizat un program de fertilizare din care nu au lipsit îngrăşămintele de bază, la care s-a adăugat un program de nutriţie elaborat de specialiştii de la Chemark Rom.

Astfel, în cadrul evenimentului din 8 septembrie, tehnologiile de protecţie aplicate solelor de porumb, prezentate invitaţilor de către firmele participante, repectiv DuPont, Nufarm, Bayer, Adama au scopul de a-i inspira pe fermieri în alegerea celei mai potrivite game de protecție pentru această cultură. Companiile partenere recomandă o monitorizare continuă a stării de sănătate a tuturor culturilor agricole, respectarea programelor de combatere a agenţilor patogeni şi a momentului optim de aplicare a tratamentelor.

Companiile Maisadour, Pioneer, KWS, Syngenta, Saaten Union, Summit Agro, Donau Saat și SCDA Turda vor prezenta loturi demo cu hibrizi de porumb cu caracteristicile şi modul de adaptare al fiecăruia la clima din zona de centru a ţării.

În condiţiile pedoclimatice din ţara noastră, cultura de porumb este frecvent atacată pe toată perioada de vegetaţie de un complex de boli şi dăunători care au impact negativ asupra stării de sănătate a plantelor, dar și de factori de stres biotic și abiotic, reducând considerabil producţia şi calităţile de consum ale acestora.

Chemark Rom a identificat necesitatea existenței unui sector specializat pe nutriția plantelor la noi în țară și astfel, din 2011, gama de nutriție adusă în exclusivitate în România este drumul corect spre o agricultură modernă și performantă. Prin repezentantii săi, compania îşi intensifică an de an eforturile şi creativitatea pentru a dezvolta servicii noi, adaptate specificului local, capabile să răspundă nevoii fermierilor de a deveni mai competitivi şi de a avea recolte bogate.

În 2016, evenimentele în câmp grupate în jurul loturilor demonstrative pregătite de Chemark Rom au adus împreună peste 2000 de fermieri din întreaga ţară, în 8 locaţii din zone diferite ale ţării. În extrasezon, în cadrul celor 17 seminarii tehnice, cei interesați au aflat noutățile în materie de produse și tehnologii puse la dispoziție de Chemark Rom și partenerii săi, au descoperit soluţiile de sezon în ceea ce priveşte protecţia şi nutriţia plantelor.

Pe lângă prezentarea tehnică a platformelor, invitații vor avea parte de surprize pregătite de echipa de marketing Chemark Rom, în ton cu evenimentul “Ziua Porumbului”.

Evenimentele originale Chemark Rom organizate, atât ca oportunităţi specializate pentru profesionişti, cât şi ca ocazii de socializare în câmp, îşi dovedesc în continuarea utilitatea și inovația în domeniul agricol din România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/chemark-rom-srl/agro-fest-chemark-rom-8-septembrie-mures