ARIES ŞI USAID VOR PREZENTA INDUSTRIA IT DIN ROMANIA PRESEI ŞI ANALIŞTILOR DIN NEW YORK

BUCURESTI - 14 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Fisiere atasate:

9686-comunicat-outsource.pdf

România va fi prezentă la cea de-a patra ediţie a celui mai mare eveniment de outsourcing din SUA, recunoscut la nivel mondial, OutsourceWorld New York 2005, ce va avea loc pe 18 şi 19 octombrie. Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software (ARIES), împreună cu Ministerul Economiei şi Comerţului – Departamentul de Comerţ Exterior, au organizat această participare, prin intermediul căreia 26 de companii româneşti vor fi prezente la eveniment.

OutsourceWorld New York este recunoscută ca fiind cea mai importantă manifestare de outsourcing din Statele Unite, atrăgând un număr foarte mare de formatori de idei, analişti, practicieni şi reprezentanţi ai top managementului. Evenimentul se va desfăşura la Metropolitan Pavilion din centrul Manhattan-ului şi va consta în expuneri şi conferinţe pe parcursul celor două zile. Organizatorii doresc să ofere vizitatorilor o privire de ansamblu obiectivă asupra industriei IT, un domeniu în permanentă schimbare, care influenţează economia la nivel global.

Anul acesta, Programul de Dezvoltare a Micro-Întreprinderilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (EDS) finanţat de USAID, a colaborat cu ARIES şi Ministerul Român al Economiei şi Comerţului – Departamentul de Comerţ Exterior pentru stabilirea de întâlniri individuale cu reprezentanţi de top ai mass-media şi cu analişti ai pieţei internaţionale de IT. Vor avea loc întâlniri cu Gartner Group, Business Week, Institutul de Outsourcing şi IDG, compania care publică revista ComputerWorld.

“Participăm la OutsourceWorld pentru a demonstra încă o dată faptul că România reprezintă o oportunitate excelentă pentru investiţiile americane în outsourcing the calitate. Suntem convinşi că împreună cu firmele din Statele Unite vom dezvolta afaceri de care să beneficieze şi mediul de afaceri din ţara noastră”, afirmă Florin Vrejoiu, Vice-Preşedinte Executiv, ARIES. „Anul acesta vom stabili contacte strategice cu cei mai importanţi reprezentanţi ai mass media şi analişti de pe piaţa americană. Credem că, în urma acestor întâlniri, România va putea să fie privită ca o destinaţie importantă pentru outsourcing-ul de calitate pe piaţa americană.”

EDS este un program de cinci ani destinat întăririi întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (MIMM) în România şi îmbunătăţirii mediului economic şi de afaceri în general – cu finanţare din partea Agenţiei de Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite (USAID). Programul este administrat de către Consorţiul CHF, organizaţia coordonatoare fiind CHF International, asistată de Citizens Development Corps şi Booz Allen Hamilton. Programul are trei obiective principale: Acces mărit la credite, Cadru legislativ îmbunătăţit pentru MIMM-uri, Competitivitate sporită a sectorului MIMM.

Componenta de Competitivitate a Programului de Dezvoltare a Microîntreprindrilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (EDS) are ca scop sporirea creşterii economice şi sustenabilităţii domeniilor economice alese, prin îmbunătăţirea vânzărilor şi a productivităţii şi crearea de locuri de muncă în sectorul IMM. După dezvoltarea unei strategii pe trei ani pentru sporirea asistenţei în domeniul turismului, în decembrie 2004, industria Tehnologiei Informaţiei & Comunicaţiilor (ICT) a fost identificată ca noul sector ce va fi susţinut în perioada 2005-2007. Noua componentă a programului EDS abordează ICT atât ca pe o industrie de sine stătătoare cu sub-sectoare constitutive, cât şi ca pe un facilitator pentru alte industrii, precum: turism, transporturi sau servicii bancare.

În urma analizei de piaţă şi a interviurilor complexe cu principalele entităţi din domeniu (autorităţi guvernamentale, asociaţii de afaceri, companii importante), au fost identificate trei segmente-cheie asupra cărora trebuie intervenit:

•Training & Certificare
•Trade Promotion
•Dezvoltarea pieţei private, accentul fiind pus, în special, pe turism.

În ceea ce priveşte training-ul şi certificarea, programul se va axa pe Project Management, Îmbunătăţirea procesuală şi Vânzări & Marketing. De asemenea, el se va axa pe atestări recunoscute la nivel internaţional, cum sunt: Project Management Professional (PMP) şi Capability Maturity Model / Integrated (CMM/I). Toate activităţile vor presupune interacţiunea cu centre locale de training, instituţii educaţionale şi/sau asociaţii din domeniu şi vor include o componentă de formare a formatorilor (TOT) foarte explicită. Se preconizează că rezultatele acestor iniţiative vor cuprinde: o creştere a productivităţii, a vânzărilor şi a exporturilor firmelor româneşti din domeniul ICT, precum şi o extindere a gradului de penetrare a aplicaţiilor ICT în diferite ramuri ale industriei din România.

În ceea ce priveşte segmentul de trade promotion, programul va asista asociaţiile de afaceri, companiile private şi organizmele guvernamentale în procesul de dezvoltare a unui element unic de valoare (UVP) referitor la industria românească, asigurând, în acelaşi timp, şi folosirea în mod constant a acestui UVP în activităţile de comunicare în domeniu. De asemenea, se vor susţine instituţiile partenere prin organizarea a unuia sau mai multor evenimente de promovare, care vor îmbunătăţi imaginea industriei, prin servicii ICT şi produse software de o înaltă valoare. Se preconizează că rezultatele acestor iniţiative vor determina creşterea vânzărilor, a exporturilor şi FDI.

În ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei private, programul se va axa în mod special asupra aplicaţiilor ICT în industria turismului. Ca un input direct la procesul de strategie al Autorităţii Naţionale pentru Turism, se vor analiza cele mai bune metode practice în ICT pentru turism, atât la nivel global, cât şi în cadrul ţărilor care sunt la acelaşi nivel economic cu România. Pe baza acestor cercetări, se vor face recomandări Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) şi asociaţiilor de turism şi din domeniul ICT, în legătură cu activităţi ce pot fi demarate pentru a creşte nivelul competitivităţii în industria turismului, prin adoptarea de tehnici ICT.

Contact persons:
Florin Vrejoiu – Executive Vice-President ARIES – 021 316 2774, office@aries.ro
Madalina Constantin – Communications Coordinator, EDS Program – 021 231 3293, mconstantin@chf.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/chf-international/aries-si-usaid-vor-prezenta-industria-it-din-romania-presei-si-analistilor-din-new-york