Concluziile Conferintei Regionale de Microfinantare

BUCURESTI - 31 mai 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Desfăşurată între 26 – 28 mai la Hotelul Crowne Plaza din Bucureşti, Cea de-a 8-a Conferinţă Regională de Microfinanţare a fost considerată de participanţi ca fiind un mare succes. La lucrările Conferinţei au participat peste 420 de reprezentanţi din aproape 50 de ţări, experţi în microfinanţare, finanţatori şi bancheri, creatori de politici publice, membri ai guvernelor şi parlamentelor din ţările prezente.

Au fost apreciate mai ales calitatea prezentărilor şi a dezbaterilor din cadrul celor 31 ateliere de lucru şi sesiuni plenare precum şi a materialelor distribuite în cadrul conferinţei. Raportul de evaluare al sectorului de microfinanţare din România, realizat de Shorebank Advisory Services – în cadrul Programului de Dezvoltare a Microîntreprinderilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a fost considerat cel mai cuprinzător şi documentat raport prezentat în cadrul conferinţei. Datele au fost preluate în Raportul MIX – MFC privind performanţele sectorului de microfinanţare din Europa de Est şi Asia Centrală.

Unul dintre atelierele de lucru din cadrul conferinţei a avut ca temă strategia sectorului de microfinanţare privind pregătirea pentru aderarea la UE. Acest atelier a fost facilitat de Ambasadorul UE la Bucureşti, domnul Jonathan Scheele, care a concluzionat că organizaţiile de microfinanţare nu numai că şi-au definit şi implementează o strategie viabilă privind aderarea la UE, ci oferă şi sprijin beneficiarilor serviciilor de microfinanţare în vederea întăririi capacităţii lor de a face faţă impactului aderării la UE, în conformitate cu legislaţia europeană şi regulamentele privind concurenţa.

Seria de Conferinţe Regionale de Microfinanţare este organizată de Centrul de Microfinanţare pentru Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente din Polonia în parteneriat cu organizaţii care reprezintă ţările gazdă. În România, coorganizator al Conferinţei a fost Programul de Dezvoltare a Microîntreprinderilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, prin componenta acestuia numită Coaliţia pentru Microfinanţare. Programul de Dezvoltare a Microîntreprinderilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/chf-international/concluziile-conferintei-regionale-de-microfinantare