Terakraft, africanii tuaregi din desertul Sahara canta in premiera in Romania, la clubul Control

BUCURESTI - 22 aprilie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

De 1 Mai, Control Club din București inaugurează o nouă serie de evenimente sub titulatura OUTER - NATIONAL. Invitații speciali ai primei ediții sunt africanii tuaregi din deșertul Saharei, trupa Terakaft.
Pentru episodul 1, pe care îl vom considera deopotrivă și un episod pilot, mergem în nordul Africii, în centrul deșertului Sahara și statul Mali - locul de origine al tuaregilor de la TERAKAFT / TERAKAFT (official FB page).

Terakaft, care în dialectul Tamasheq (specific popoarelor Tuareg din Sahara) înseamnă "caravană", este o trupă autentică de "desert rock n blues", formată în 2001 de către Sanou Ag Ahmed și Kedou Ag Ossad. Aceștia au fost membri inițiali ai trupei Tinariwen, cei care în 2012 au mers la Hollywood pentru a ridica un Grammy pentru cel mai bun album (Tassili). Cu patru albume lansare până acum, Terakaft urmează a lansa oficial cel de-al cincilea album, Tenere (Alone) la fix o săptămână după concertul din Control club, la casa de discuri Outhere Records

Sound-ul specific Tuareg a fost influențat de-a lungul timpului de diferite conflicte care au avut loc pe teritoriul Africii de Nord, mulți dintre luptătorii rebeli schimbând armele cu chitări. Aerul mistuitor, nisipul fierbinte și o istorie întunecată a acestui popor nomad au dat naștere unui sound psihedelic, complex și foarte intens, sculptat de chitări, voci și percuție.

Printre cele mai proeminente trupe Tuareg menționăm Tinariwen (favoriții lui Bob Dylan și Carlos Santana), Terakaft, Bombino, Tamikrest, Groupe Inerane, Group Doueh, Toumast, Aziza Brahim, Faris și alții.  https://terakaft.bandpage.com/ "Terakaft's sound is the starkest and most compelling excursion yet into the sonic world of the Sahara". Mark Hudson, The Daily Telegraph

------------------------------------------------------------------------------------------

Control Club: Constantin Mille nr 4, București

www.control-club.ro