Conferinta de Presa organizata de Costa Cruises, proprietara navei Costa Concordia

BUCURESTI - 16 ianuarie 2012

Comunicat tip General in Social, Turism, Logistica/Transport

Va anuntam ca linia de croaziera Costa Cruises organizeaza astazi la orele 15:00 o conferinta de presa in legatura cu evenimentele survenite in seara zilei de 13 Ianuarie 2012 pe nava Costa Concordia . Aveti posibilitatea de a participa telefonic la aceasta conferinta de presa apeland numarul +40 318110769. CEO-ul si Directorul Consiliului DIrector al companiei, dl. Pier Luigi Foschi va raspunde tuturor intrebarilor presei in legatura cu acest eveniment. Pentru lamuriri suplimentare despre participarea la conferinta, ne puteti contacta la 021 410 00 72 sau andrada.munthiu@clubcroaziere.ro. Club Croaziere este reprezentant oficial al liniei de croaziera in Romania.

Astazi, 15 Ianuarie 2012 incepand cu orele 15:00 CEO-ul si Presedintele Consiliului Director al Costa Cruises, dl. Pier Luigi Foschi va organiza o conferinta de presa in care se va adresa tuturor detaliilor legate de evenimentul survenit la bordul navei Costa Concordia in seara zilei de 13 Ianuarie 2012. Dl. Foschi va raspunde de asemenea tuturor intrebarilor jurnalistilor, inclusiv celor romani. Puteti sa intrati in legatura directa apeland nr. de telefon  +40 318110769. Pentru orice alte informatii suplimentare va stam cu placere la dispozitie. Echipa Club Croaziere

Comunicat din partea Costa Cruises in legatura cu accidentul navei Costa Concordia

Genova, 15 Ianuarie 2012 - Intreaga companie Costa Cruises este profund intristata de aceasta tragedie. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta spre toti cei afectati si dorim sa extindem familiilor vicitimelor identificate ale tragediei sincerele noastre condoleante.

In decursul ultimelor 48 de ore peste 1,100 angajati ai Costa Cruises au lucrat continuu pentru a ajuta in acest teribil eveniment. Lucram indeaproape cu autoritatile pentru a sprijini actiunile de salvare, care sunt inca in desfasurare, si de asemenea ne concentram asupra aducerii in siguranta acasa a tuturor pasagerilor si membrilor echipajului.

Prioritatea noastra imediata este de a putea identifica toti pasagerii si membrii echipajului si de a pune in siguranta nava pentru a preveni orice impact asupra mediului. Am contractat serviciile unei companii lider mondial in protectia mediului pentru a ne asista in dezvoltarea unui plan de actiune si sa ajutam la stabilirea unui perimetru de protectie in jurul navei de croaziera. Trebuie de asemenea sa subliniiem ca procurorul care conduce investigatia a pus sechestru pe nava si pe DVR - asa numita “cutie neagra”, care contine toate datele de navigare iar nava nu poate fi accesata de Costa decat cu permisiunea autoritatilor.

Lucram impreuna cu investigatorii pentru a putea afla ce anume s-a produs la bordul navei Costa Concordia. De-a lungul desfasurarii investigatiei, au aparut indicatii preliminare ca s-ar fi produs semnificative erori umane din partea Comandantului navei, Capitanul Francesco Schettino, care au adus cu ele grave consecinte. Ruta navei apare a se fi desfasurat prea aproape de tarm, iar judecata Capitanului in relatie cu actiunile sale in acest caz de urgenta pare sa nu fi fost in concordanta cu procedurile standard ale Costa Cruises.  Suntem la curent cu gravele acuzatii pe care Procurorul le-a formulat impotriva Capitanului navei, care s-a alaturat companiei in anul 2002 ca si Ofiter de Siguranta si a fost numit Capitan in 2006, dupa ce a indeplinit si functia de Capitan al Staff-ului. Asemenea tuturor Capitanilor Costa, el a participat constant la cursuri de instructaj si a absolvit cu succes toate examenele.

In lumina acestor acuzatii si a investigatiei in curs, nu consideram oportun sa comentam in jurul persoanei Capitanului Schettino la acest moment.

Pe masura ce aflam si noi mai multe detalii despre eveniment si despre evacuare, devine mult mai clar faptul ca personalul navei Costa Concordia a actionat cu curaj si a avut un timp de reactie rapid pentru a ajuta evacuarea a peste 4,000 de persoane in timpul unei situatii cu adevarat dificile. Le suntem foarte recunoscatori pentru tot ceea ce au facut.

Costa isi asuma responsabilitatea pentru a asigura ca un astfel de incident nu va mai avea loc niciodata. Prioritatea noastra numarul unu este intotdeauna siguranta oaspetilor nostri si ai membrilor echipajului si respectam toate standardele si regulile de siguranta (mai jos va rugam sa cititi despre siguranta navelor Costa).

O imagine asupra devotamentului Costa pentru siguranta

Costa respecta cu strictete toate regulile de siguranta si personalul nostru se dedica in primul rand sigurantei si securitatii oaspetilor.

Toti membrii echipajului detin un certificat PBAS (Pregatire de Baza in Asigurarea Sigurantei) si sunt antrenati si pregatiti prin numeroase exercitii pentru managementul urgentelor si pentru a asista pasagerii in caz de abandon al navei. Rolurile, responsabilitatile si obligatiile sunt clar trasate pentru fiecarue membru. La fiecare doua saptamani toti membrii echipajului participa la o simulare de evacuare a navei. Un exercitiu de evacuare se efectueaza, in conformitate cu cerintele legii, pentru toti oaspetii in primele 24 de ore de la imbarcare. Costa detine un sistem computerizat care se asigura ca toti pasagerii participa la acest exercitiu.

Capacitatea de raspuns si actiune a personalului Costa este periodic testata de autoritatile Pazei de Coasta si de o organizatie independenta de clasificare conform cerintelor SMS (Sistemelor de Management al Sigurantei).

La bordul navelor se afla barci si veste de salvare, a caror numar excede numarul necesar pentru pasageri si echipaj. Barcile de salvare sunt echipate cu alimente si rezerve de apa, truse de prim ajutor si echipament de comunicare si semnalizare. Toate obiectele de salvare sunt aliniate la standardele internationale si sunt subiectul inspectiilor frecvente din partea personalului navei si a autoritatilor certificante. Toate navele Costa detin certificatul RINA si au fost construite prin utilizarea celor mai inalte standarde si tehnologii.

Pentru Media Internationala - contactati:

Clarence Mitchell

Tel +44 (0)20 7300 6342 Mob +44 (0)75 00 97 5517 Fax +44 (0) 207 300 6162

Email: Clarence.Mitchell@bm.com

Despre Club Croaziere

Singurul Club adevarat dedicat Croazierelor. Am ales cele mai bune linii de croaziera astfel incat sa satisfaca toate gusturile. Aici va veti simti cu adevarat membrii unui Club dedicat vacantelor dvs. cele mai reusite

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/club-croaziere/conferinta-de-presa-organizata-de-costa-cruises-proprietara-navei-costa-concordia