8 premii la concursul internațional de robotică de la Varșovia

BUCURESTI - 2 februarie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Copiii din Școala nr.179 București au câștigat 8 premii la concursul internațional de robotică de la Varșovia.

Elevii din cadrul clubului de robotică organizat de către Asociația Părinților din Școala Nr. 179 București au obținut 8 premii la concursul internațional First Lego League (FLL) 2015/2016, organizat pe data de 16 ianuarie la Varșovia, Polonia.

8 premii la concursul internațional de robotică de la Varșovia

Pe data de 16 ianuarie, la concursul internațional de robotică First Lego League (FLL), au participat 9 elevi (9 – 14 ani) din clasele  IV – VII, din cadrul clubului de robotică condus de dl. Ștefan Rădulescu, organizat în cadrul Școlii Nr. 179 București.

În cadrul concursului, elevii, organizați în trei echipe, au fost evaluați la următoarele categorii: ”Proiectarea și Programarea Robotului”, ”Lucru în echipă”, ”Proiectul de cercetare” și ”Proba de robotică”.

In urma participării cu succes la concurs, copiii au reușit performanța de a câștiga 8 premii. În clasamentul general, elevii s-au plasat pe locurile II (echipa CLEARCLOUDS), III (echipa BLUERED) și IV (echipa ROBOEDU) dintr-un total de 10 echipe. Echipa BLUERED a câștigat locul I la proiectul de cercetare, iar echipa CLEARCLOUDS a câștigat locul I la proiectarea și programarea robotului. De asemenea, au reușit să câștige premii și la categoria ”Lucru în echipă” unde au obținut locul II (echipa ROBOEDU) si locul III (echipa CLEARCLOUDS), iar la ”Proiectarea și programarea robotului” echipa BLUERED a obținut locul II.

Tematica concursului FLL pentru ediția 2015/2016 a fost “TRASH TREK”. Cu această ocazie, elevii au studiat problema deșeurilor menajere și au încercat să găsească soluții inovative pentru eliminarea sau reducerea cantităților de gunoi ce sunt generate zilnic.

Participarea elevilor la concurs a fost posibilă cu sprijinul oferit de către Școala Generală nr. 179, Asociația Părinților din Școala 179, MAGUAY, ENEL, DACRIS, GREENFIBER, MIDAS ELECTRONICS, respectiv MATEI CONF GROUP.

Clubul de robotică a fost înființat în martie 2015, cu ajutorul Asociației Părinților din Școala 179 București. Până în prezent, în cadrul clubului de robotică, au fost implicați peste 50 de elevi din școala generală nr. 179. Clubul are la activ două participări la concursuri de profil: RobotOlympics (UPB, ediția 2015) și FLL (Polonia, ediția 2015/2016).

________

Persoana de contact:

dr. ing. Ștefan Aureliu RĂDULESCU

coordonator Clubul de robotică

Asociația Părinților din Școala nr. 179

Telefon: 0726103246

Email: stefan.radulescu@parinti179.org.ro

Despre Clubul Robotica Scoala 179

Asociația Părinților din Școala 179 București a fost înființată în anul 2007 și are ca scop sprijinirea unității de învățământ, în activitatea de educare, instruire formare, îndrumare și supraveghere a elevilor acestei scolii. De asemenea, asociația are ca scop și implicarea în activitățile de îmbunătățire, modernizare și întreținere a bazei materiale a școlii, respectiv implicarea elevilor în activități extrașcolare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/clubul-robotica-scoala-179/8-premii-la-concursul-international-de-robotica-de-la-varsovia