Cluster Mobilier Transilvan a participat la Salonul de la Milano

BUCURESTI - 27 aprilie 2015

Comunicat tip General in Afaceri

In perioada 15 aprilie - 18 aprilie 2015, la Milano, a avut loc o expozitie de mobila de referinta, si anume “Salone del mobile Milano”, editia aniversara cu numarul 54. A fost un eveniment international de mare anvergura ce a reunit sub acelasi acoperis aproximativ 2.600 de expozanti si peste 310.840 de vizitatori . Printre participanti s-a numarat si Cluster Mobilier Transilvan, o asociatie a firmelor din industria mobilei romanesti.

Cluster Mobilier Transilvan

Salonul de la Milano este prezent printre activitatile de profil inca din 1961, la acea data asigurand promovarea produselor de mobilier si accesorii italiene. A facut-o atat de bine incat in curand mobila italiana era cunoscuta in toata lumea, iar Salonul s-a transformat treptat intr-un eveniment cu participare internationala, la ultima editie peste jumatate din vizitatori venind din toate colturile lumii.

La targul international de mobila de la Milano au fost prezenti principalii furnizori din intreaga lume, acestia prezentand o gama larga de mobilier, accesorii si produse conexe.

Creativitatea, utilitatea, design-ul si inventivitatea au fost atuurile puse in evidenta de catre expozanti iar accesorile au fost special create pentru a satisface orice gust.

In cadrul salonului s-au desfasurat in paralel o serie de evenimente conexe:

 “Euroluce” – dedicata iluminatului de orice tip, cu corpuri de iluminat exterior, interior, pentru iluminat stradal, cu energie solara, lampi cu halogen, sisteme cu fibre optice etc;

 “International Furnishing Accessories Exhibition” – accesorii, obiecte si ornamente, decoratiuni, tesaturi, acoperind toate stilurile, de la clasic la modern;

 “Workplace3.0/SaloneUfficio” – dedicata spatiului de lucru, cu birouri, modele de mobilier folosit pentru sali de conferinta, mobilier scolar, mobilier pentru spatii publice etc;

 “EuroCucina” – dedicata mobilierului de bucatarie;

 “International Bathroom Exhibition” – expozitie internationala dedicata bailor, cu accesorii si mobilier practic dar si din ultimele tendinte;

 “The SaloneSatellite” – expozitie dedicata creativitatii tinerelor talente.

Romania a fost reprezentata de 19 companii ce au expus intr-un pavilion de aproximativ 580 mp cu brand-ul  "Romanian Furniture - Style, Comfort, Durability", unde si-au promovat produsele cu scopul de a face cunoscute produsele romanesti si a creste volumul exporturilor in acest domeniu.

Cluster Mobilier Transilvan nu putea lipsi de acest eveniment, din partea trustului participand o delegatie formata din 21 de membrii (manageri, arhitecti, designeri, proprietari etc) ce au reprezentat 6 firme de mobilier din cadrul acestuia. Prezenta lor in Italia nu a fost intamplatoare , membrii cluster-ului avand deja la activ mai multe evenimente la nivel inalt.

Pentru Cluster Mobilier Transilvan aceasta participare la Salonul de la Milano a fost o buna ocazie de a prospecta piata internationala de mobilier, atragand in acelasi timp atentia asupra celei din Romania. Desi prezenti doar ca vizitatori, membrii clusterului s-au aflat in compania celor mai importanti reprezentanti ai domeniului de mobilier, avand ocazia sa isi consolideze parteneriatele externe, dar si sa stabileasca bune relatii si potentiale colaborari cu noi firme.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cluster-mobilier-transilvan/cluster-mobilier-transilvan-a-participat-la-salonul-de-la-milano