Cursul "Managementul deseurilor in porturi" - organizat in premiera in Romania

Constanta - 20 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

În perioada 17 – 21 mai 2004, la Constanţa se desfăşoara cursul “Managementul Deşeurilor în Porturi”.

Cursul

Cursul este organizat de GTZ (Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică) în cadrul proiectului „Managementul de Mediu în Porturi”, ce se derulează începând cu 01.01.2004 având ca parteneri CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galaţi, în urma acordului încheiat între GTZ şi Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului din România.
Acest curs se adresează deopotrivă personalului direct implicat în gestionarea deşeurilor generate pe platforma portuară, celui care provine de pe nave ale administraţiilor portuare, cât şi personalului instituţiilor sau operatorilor din spaţiul portuar. Participă specialişti selectaţi de către biroul GTZ Constanţa din cadrul comunităţilor portuare din zona Mării Negre cu activităţi portuare şi de managementul deşeurilor (România, Bulgaria, Ucraina şi Georgia), precum şi observatori din Serbia.
Cursul va fi prezentat de instructorul GTZ Cpt. Uwe Breitling, în limba engleză. În cadrul acestui curs se utilizează metodologia TRAINMAR, care pune accentul pe interactivitate şi schimb de opinii. Cursul este împărţit în 6 secţiuni
Acest curs va fi susţinut pentru prima dată în România în limba engleză, urmând a fi validat de către grupul de specialişti participanţi, pentru ca în viitorul apropiat să fie tradus în limba română şi oferit angajaţilor din porturile maritime şi fluviale. Validarea cursului şi implicit adaptarea acestuia în concordanţă cu specificul şi necesităţile regionale şi locale se va face ţinând cont de comentariile şi notele specialiştilor.
De asemenea, în urma experienţei căpătate pentru Portul Constanţa şi a unei analize de fond ulterioare, cursul poate servi ca bază pentru validare în alte ţări riverane Mării Negre.

Despre CN ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME S.A. CONSTANTA

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta - Incinta Port, Gara Maritima, Constanta, cod 900900
Telefon: 0241-611540
Fax: 0241-619512