Seminar de informare „Alternative de finanţare şi soluţii adresate IMM-urilor”

Tulcea - 27 iulie 2011

Comunicat tip General in Afaceri

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat în data de 22 iulie 2011, la Hotel Esplanada din Tulcea, seminarul de informare „Alternative de finanţare şi soluţii adresate IMM-urilor”, în cadrul proiectului CONS-TEAM - „Consolidarea mediului de afaceri din România prin întărirea capacităţii instituţionale a organizaţiilor patronale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte de interes pentru mediul de afaceri precum: propunerile CNIPMMR pentru îmbunătăţirea Codului Fiscal, activităţile Confederaţiei Generale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Franţa (CGPME) privind îmbunătăţirea performanţelor IMM-urilor franceze, activităţile ITM Tulcea pentru îmbunătăţirea relaţiei cu agenţii economici, alternative de finanţare oferite IMM-urilor de către instituţiile bancare.

Printre invitaţii care s-au adresat întreprinzătorilor prezenţi s-au numărat: dl. Sterică Fudulea – Vicepreşedinte Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Tulcea, reprezentanţi ai CGPME – dna. Amelie Jugan, dl. Lionel Vignaud şi dna Beatrice Brisson –, dl. Ali Izet – Inspector Şef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea şi dl. Ionel Popa – Director Banca Transilvania.

Evenimentul a reprezentat pentru întreprinzătorii din regiunea Sud Est o foarte bună ocazie de a afla informaţii utile pentru îmbunătăţirea propriei activităţi, de a purta discuţii libere cu reprezentanţii Confederaţiei Generale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Franţa si de a afla exemple de  bune practici din Franta, precum şi cu reprezentanţii instituţiilor din România care le pot oferi sprijin în soluţionarea problemelor.

Pentru mai multe detalii privind activităţile din cadrul proiectului CONS-TEAM puteţi accesa site-ul proiectului, www.consteam.eu, sau puteţi contacta Departamentul Proiecte al CNIPMMR la numerele de telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498 sau la adresa de e-mail: office@smeprojects.ro.  

Despre CNIPMMR

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) este o confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, non-guvernamentală, apolitică şi non profit. CNIPMMR participă la toate structurile de dialog social tripartit la nivel naţional şi local, precum şi la negocierea contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional şi desfăşoară activităţi deosebit de importante pentru susţinerea intereselor IMM-urilor, fiind recunoscută ca organizaţie de utilitate publică. La nivel internaţional, CNIPMMR este membru în Uniunea Europeană a Artizanatului şi a IMM-urilor (UEAPME), în Asociaţia Mondială pentru IMM-uri (WASME), în Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc, în Consiliul European pentru Întreprinderi Mici (ECSB) şi participă la dialogul social european (având un reprezentant în cadrul Comitetului Economic şi Social European), precum şi la activitatea Grupului de experti FP7 şi în cadrul Enterprise Policy Group - Business Chamber.

Taguri: seminarIMMfinantare