Performanta in Management, accesibila oricui

BUCURESTI - 9 februarie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

CODECS anunta inceperea perioadei de inscriere pentru cursurile Management Performant, respectiv, Management Financiar, ce fac parte din programul Certificatul Profesional in Management, dezvoltat in parteneriat cu The Open University Business School din Marea Britanie. Cursurile se adreseaza atat managerilor, cat si non-managerilor.

Performanta in Management, accesibila oricui

“Cursul Management Performant va ajuta sa intelegeti mai bine mediul in care lucrati si sa raspundeti mai eficient provocarilor, folosind diferite modele privind cultura si structura organizationala, precum si relatiile cu clientii, furnizorii etc,” precizeaza dr. Rodica Maria Radulescu, Director Business School CODECS. Cursul este recomandat celor care doresc sa fie manageri, precum si celor care desi ocupa aceasta pozitie vor sa-si dezvolte volumul informational.

In cadrul cursului Management Performant participantii vor afla in ce consta rolul de manager, cum pot isi pot creste eficacitatea si cum trebuie inteles contextul organizational in care lucreaza. Astfel, vor castiga competenta, cunostinte si incredere prin:
•Familiarizarea cu o serie de teorii, concepte si tehnici aplicabile in diferite contexte de management;
•Adoptarea unei atitudini de practician reflexiv, capabil sa invete si sa se dezvolte in mod independent in cursul activitatii de la locul de munca;
•Recunoasterea propriilor calitati si depasirea propriilor defecte in activitatea manageriala.

Volumul 1, „Managerul”, principalele functii ale unui manager, incluzand tehnici si procedee de administrare mai eficienta a timpului, a stresului, munca in grup si managementul conflictelor.
„Controlul Managerial” se refera la procesele fundamentale de management: stabilirea obiectivelor, planificare, elaborarea deciziilor, monitorizare si evaluare.
Volumul 3, „Managementul in Organizatie”, exploreaza caracteristicile organizatiei si felul in care aceasta influenteaza activitatea de manager. Se analizeaza rolul si caracteristicile organizatiilor, telurile, valorile, cultura si structura acestora.
Ultimul volum „Relatiile cu Grupurile Interesate de Organizatie” studiaza relatia dintre manager, organizatia in care lucreaza si grupurile de parteneri de business.

La randul sau, cursul Management Financiar este util managerilor aflati la orice nivel ierarhic, cat si non-managerilor care nu au beneficiat pana acum de o instruire formala in domeniul financiar si doresc sa-si formeze competente legate de utilizarea informatiei financiare in procesul decizional.

„Se adreseaza specialistilor din domeniul tehnic, stiintific, medicina etc., care doresc sa-si largeasca baza de cunostinte si sa-si sporeasca sansele de promovare in cariera. Asemeni cursului Management Performant, inscrierea pentru Management Financiar nu este conditionata de niciun fel de cerinte specifice,” declara dr.Rodica Maria Radulescu.

Potrivit directorului Business School CODECS, participantii vor dobandi cunostinte si aptitudini in domeniul managementului financiar, se vor familiariza cu vocabularul specific. In finalul cursului participantii vor avea competenta si siguranta necesare in folosirea indicatorilor financiari si in stabilirea si utilizarea bugetelor.

Cursul este structurat in patru volume, astfel primul - „Managementul Informatiilor”, se refera la portofoliul informational de care este nevoie in activitatea manageriala, iar cel de-al doilea, „Instrumente si Proceduri Financiar-Contabile”, prezinta procesul de transformare, legatura dintre intrari-iesiri si valorile monetare atasate lor. De asemenea, analizeaza legatura dintre situatiile financiare si activitatea manageriala, insistandu-se asupra scopului, continutului si utilizarii situatiilor de flux de numerar, de profit si pierdere, situatiilor de venituri si cheltuieli si bilanturilor contabile.
„Costuri si Decizii Financiare” este cel de-al treilea volum si defineste termenul de cost si metodele de calcul ale costurilor. Sunt examinate practicile adoptate de comunitatea contabila: metoda repartitiei si absorbtiei, a costului marginal si cea bazata pe costurile activitatilor, precum si importanta costurilor in intocmirea planurilor de activitate, in analiza pragului de rentabilitate si in managementul resurselor deficitare.
Ultimul volum, „Utilizarea Bugetelor”, exploreaza felul in care se face uz (sau uneori abuz!) de diferitele tipuri de bugete, abordarile adoptate in alcatuirea acestora si modalitatile de aplicare in monitorizarea si controlul activitatii manageriale.

„Participantii la cele doua cursuri vor avea acces la www.codecs.ro/certificat, website al programului de Certificat, unde vor gasi diferite resurse de studiu si informatii suplimentare despre cursuri. Prin intermediul acestui website ei vor putea comunica si colabora cu tutorul si colegii.
Pachetul de curs contine si doua CD-uri Ghidul cursului si activitati de autoevaluare care ii vor ajuta pe participanti sa testeze cat de bine si-au insusit conceptele esentiale,” spune Directorul Business School CODECS.

Despre CODECS

Pentru informatii privind cele doua cursuri puteti accesa www.codecs.ro sau reprezentantii CODECS.
Coordonate contact:
Tel: 021 252 56 12
E-mail: business_school@codecs.ro
business_school@codecs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/codecs/performanta-in-management-accesibila-oricui