Pregătire managerială pentru o Românie europeană

BUCURESTI - 13 martie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

CODECS, partenerul local al The Open University Business School, anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Programul Certificat Profesional în Management, program de excelenţă managerială.Înscrierile pentru primele două din cursurile programului, Management Performant şi Management Financiar, se vor încheia la data de 23 martie 2007.

Studii aprofundate efectuate de mai multe instituţii de cercetare a pieţei muncii în cursul anului trecut arată creşterea presiunii pentru achiziţia candidaţilor cu specializări şi competenţe compatibile cu piaţa europeană. Totodată, se evidenţiază clar necesitatea dezvoltării competenţelor la nivelul forţei de muncă pentru a îmbina mai multe specializări sau pentru a acoperi zona de suprapunere a unor departamente.

Venind în sprijinul sporirii acestor competenţe, CODECS, partenerul local al The Open University Business School, anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Programul Certificat Profesional în Management, program de excelenţă managerială. Programul cuprinde cursurile: Management Performant, Managementul Resurselor Umane, Management Financiar şi Managementul Relaţiilor cu Clienţii. Înscrierile pentru primele două din cursurile programului, Management Performant şi Management Financiar, se vor încheia la data de 23 martie 2007.

Cursul „Management Performant” ţinteşte dezvoltarea în mod continuu a competenţelor manageriale, prin învăţarea cursanţilor cum să facă uz de instrumente şi modele fundamentale în management. La rândul lui, cursul „Management Financiar” permite identificarea, interpretarea şi folosirea cu mai mare eficacitate a informaţiilor financiare în procesul decizional. În plus, absolvirea cursului înseamnă obţinerea Certificatului Profesional în Management, document recunoscut internaţional şi care reprezintă cea mai accesibilă cale către o carieră în management, oriunde în lume, în orice companie.

Câteva cifre sunt extrem de relevante în privinţa cererii specialiştilor în resurse umane şi recrutare de personal din România. Circa 76% din ei pun pe primul loc calificarea candidaţilor drept criteriu fundamental de recrutare. În acelaşi timp, o treime acordă o importanţă deosebită calităţilor personale ale candidaţilor.

Aceiaşi specialişti anticipează că prin deschiderea de reprezentanţe sau puncte de producţie în România a multor firme străine, vor exista numeroase solicitări pentru posturile de director general, director de vânzări, director de întreprindere, manager financiar, manager resurse umane. Privind lucrurile prin această prismă, angajatorii vor fi nevoiţi să treacă de la administrarea de personal la politici sofisticate de achiziţie, dar mai ales de reţinere a capitalului uman, iar una din strategiile importante de motivare şi fidelizare a personalului este instruirea acestuia prin programe de lungă sau scurtă durată.

'În peste 5 ani de parteneriat cu CODECS, o mare parte dintre managerii noştri au urmat cursurile şcolii de afaceri Open University şi rezultatele excepţionale pe care le are firma astăzi se datorează în mare parte investiţiei pe care SIVECO a ales să o facă în angajaţii săi”, declară Daniela Bichir, Quality and Human Resources Manager- SIVECO.

Despre CODECS

CODECS este unicul partener român al The Open University din Marea Britanie pentru toate cursurile şi programele universităţii britanice. Din anul 1993, CODECS oferă pe piaţa românească programul de MBA al The Open University Business School (OUBS), cea mai importantă facultate a OU.

În cei 13 ani de la înfiinţare, activitatea CODECS s-a diversificat atât în teritoriu, prin înfiinţarea unui număr de 11 Centre Regionale în principalele oraşe ale ţării, cât şi prin abordarea de domenii noi: cursuri scurte de pregătire managerială şi dezvoltare personală, programul Management de Proiect, primul program integrat de educaţie în domeniul managementului de proiect din România, consultanţă, editarea de carte de afaceri.

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, contactaţi CODECS la tel: 021-252.51.82/3/4
office@codecs.ro