Renumitele marci de tuning auto - BRABUS si STARTECH - acum si in Romania prin COLINA MOTORS

BUCURESTI - 7 august 2006

Comunicat tip General in Auto

Renumitele marci de tuning auto BRABUS si STARTECH – dedicate prepararii automobilelor Mercedes-Benz, Maybach, Chrysler si Dodge - sunt prezente acum si in Romania prin COLINA MOTORS, importator autorizat. Masini de vis, construite pe baza cerintelor exclusiviste si individualizate ale celor mai exigenti clienti in materie de lux, isi pot gasi acum transpunerea in realitate.

Incepand cu sfarsitul anului 2005, Colina Motors este reprezentantul in Romania al renumitei marci germane BRABUS, dedicata tuningului de automobile MERCEDES-BENZ si Maybach, iar din luna iulie a acestui an reprezinta si marca STARTECH a aceluiasi concern german BRABUS-STARTECH, dedicata tuningului de automobile Chrysler si Dodge. In cei peste 25 ani de activitate, BRABUS a creat masini de vis, personalizate conform cerintelor exclusiviste si individualizate ale unor clienti din intreaga lume. In acelasi timp, BRABUS a devenit cel mai mare tuner de automobile de pe mapamond si a fost recunoscut drept constructor de autovehicule de catre Registrul Federal Auto German.

Situat in str. Pechea nr. 17-19, sector 1, Bucuresti, sediul Colina Motors include primul showroom dedicat marcii BRABUS din Romania, totul fiind construit cu stil si atentie la detalii. Suprafata dedicata marcii BRABUS este de aprox. 300 mp, iar stocul de piese si accesorii este in valoare de aprox. 100,000 Euro. Daca o piesa nu se afla pe stocul din Romania, ea se poate aduce din stocul din Germania in termen de aprox. 7 zile; pentru comenzile speciale termenul de livrare este de aprox. 45 de zile. Distributia se face prin Colina Motors si prin dealerul Autosincron din Cluj-Napoca.

Desi reprezinta de putin timp marca BRABUS in Romania, Colina Motors se poate mandri cu livrarea unor modele de top: variantele BRABUS ale noului Mercedes ML (124,000 Euro fara taxe), S-Klasse 600 (160,000 Euro, conversia BRABUS fiind de 32,000 Euro) sau Viper SRT 10 (121,000 Euro), motorul cabrioletului Dodge avand nu mai putin de 506 CP si un bord din carbon inconjurat de piele rosie.

Despre planurile de viitor, Emanuel Rauta, Brand Manager BRABUS la Colina Motors declara: «Pentru anul 2006 ne propunem extinderea retelei de dealeri atat in Bucuresti, cat si in restul tarii, iar la inceputul anului 2007 intentionam sa deschidem in Bucuresti un nou complex ce va include showroom si service dedicat, la standarde BRABUS, cu personal specializat in Germania».

Kit-urile de performanta BRABUS si STARTECH sunt disponibile pentru toate motorizarile diesel si ofera o crestere de putere de pana la 48 CP si o marire a cuplului motor maxim de pana la 80 Nm. Preturile acestor kit-uri sunt cuprinse intre 1390 si 1590 Euro + TVA. Pentru atingerea valorilor maxime ale kit-urilor de performanta, BRABUS recomanda jantele din aliaj usor din seria Monoblock VI, A, S si E, disponibile pentru toata gama de autoturisme Mercedes-Benz si seria Monostar IV pentru intreaga gama de autoturisme Chrysler si Jeep. De asemenea, au fost create suspensii sport, dedicate fiecarui autoturism, dinamice dar in acelasi timp confortabile, ce mentin traiectoria bolizilor chiar si in cele mai stranse viraje. Mai mult, BRABUS este lider in conversia interioarelor limuzinelor Mercedes-Benz, care se prelucreaza numai manual, devenind adevarate etaloane de lux, destinate clientilor elitisti BRABUS.

Depasirea continua a performantelor in materie de tuning auto a condus la realizarea modelului BRABUS ROCKET, avand la baza superbul Mercedes CLS. BRABUS ROCKET a fost declarat cel mai rapid sedan din lume, atingand viteza de 362,4 km/h. Acceleratia bolidului este fulminanta: 0-100 km/h in 4 sec., 0-200 km/h in 10.5 sec., iar 0-300 km/h in 29,5 sec. Motorul sau dezvolta 730 CP si un cuplu fenomenal de 1350 Nm limitati electronic la 1100 Nm. Vitezometrul ROCKET-ului este gradat pana la 400 km/h, viteza maxima fiind limitata electronic la 350 km/h. Pretul unui autoturism BRABUS ROCKET este de 336,000 Euro fara taxe.

Recunoasterea meritelor a venit si din partea publicului larg. Astfel, intr-un sondaj realizat de cea mai apreciata revista auto din Germania – Auto Motor und Sport - cititorii au nominalizat BRABUS la categoria BEST CARS 2006. In acelasi timp, voturile a 55% dintre participanti au situat BRABUS pe locul intai la categoria TUNER, compania din Bottrop castigand titlul de BEST BRAND 2006.

BRABUS utilizeaza cele mai sofisticate standarde de cercetare pentru dezvoltarea si testarea elementelor de tuning si le garanteaza 100 %. Toate componentele BRABUS sunt acoperite de garantia de 2 ani sau 100,000 km, iar incepand cu anul 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, clientii vor beneficia de garantia unica BRABUS de 3 ani, in limita a 100,000 de kilometri.

Despre Colina Motors

Colina Motors activeaza pe piata din Romania inca din anul 2000, iar portofoliul sau de activitati include, pe langa reprezentarea marcilor BRABUS si STARTECH, vanzarea de autovehicule, piese si accesorii marca FORD, autobuze OTOKAR NAVIGO, precum si alte marci de accesorii pentru motorsport si tuning. Mai mult, pasionatii de masini sport vor gasi in Colina Motors un consultant si un partener dedicat motorsportului, cu o experienta solida in domeniul automobilismului de performanta, incepand cu prepararea masinilor de strada sau a primului model Ford Fiesta de raliu din lume - model 2003 - si pana la organizarea competitiei mono-marca Ford Fiesta Challenge sau asigurarea logisticii pentru 4 din echipajele participante in Campionatul National de Raliuri.
S.C. Colina Motors S.R.L.

Mirela Balanica
Director Marketing
Str. Pechea nr. 17-19, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021.408.54.54