Incepe sezonul tantarilor - Protejati-va!

BUCURESTI - 9 mai 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, HoReCa, Agricultura

Odata cu sosirea lunii mai si a temperaturilor de peste 20-25 de grade Celsius, este favorizata aparitia tantarilor!
Protejati-va acum proprietatea impotriva acestor daunatori!

Firma dezinsectie - COMPANIA DDD

Firma dezinsectie - COMPANIA DDD

 COMPANIA DDD - Firma autorizata in prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. 

GABRIEL MUNTEANU

Ţânţarii

 

Ţânţarii sunt purtătorii a numeroase maladii, peste tot în lume, mai ales ai virusului West Nile (virusul de Nil occidental).

 

Ciclul biologic al ţânţarilor

 

Cum înainte de a ajunge la maturitate, trăiesc în mediul acvatic, ţânţarii au nevoie de apă pentru a se dezvolta. Larvele nu pot evolua în ierburile înalte sau printre arbuşti, însă insectele adulte se pot odihni în astfel de medii pe parcursul zilei.   

 

Oul

 

Femelele unora dintre speciile de ţânţari depun la suprafaţa apei între 100 şi 400 de ouă,  în aşa-zise plute. După aproximativ o zi, ouăle devin larve. Femelele altor specii depun ouăle într-un loc ce va fi acoperit imediat de apă sau în nămolul de la marginea unor lacuri aflate în pragul secării.

 

Larva

 

Larvele ţânţarilor  se aseamănă cu viermii şi sunt lipsite de picioare şi de aripi. Ele se menţin la suprafaţa apei pentru a respira şi pentru a se hrăni, filtrând particulele minuscule aflate în compoziţia apei. Larvele se pot şi scufunda, pentru a găsi hrană şi pentru a se feri de prădători. Ele se dezvoltă rapid şi năpârlesc de patru ori în câteva zile. La a patra năpârlire, larvele devin nimfe, cu picioare şi aripi.

 

Nimfa

 

Nimfele, care au forma unei virgule, sar în apă, în momentul în care sunt deranjate. Ele nu se pot hrăni şi respiră cu ajutorul celor două tuburi pe care le au în partea dorsală. Acesta este momentul în care ţânţarii suferă ultimele transformări, pe parcursul a două zile, după care se eliberează adultul.

 

Adultul

 

Ţânţarii adulţi rămân la suprafaţa apei până când devin destul de puternici pentru a zbura şi a-şi căuta hrana. Atunci când temperatura este favorabilă, ansamblul ciclului de viaţă, de la ou la stadiul adult, poate dura mai puţin de zece zile. Ţânţarii, atât masculi, cât şi femele, îşi fac plinul de energie consumând nectarul florilor. Masculii se hrănesc exclusiv cu nectar, în timp ce femelele au nevoie de sânge pentru a produce ouăle. În regiunile sălbatice, cea mai mare parte a femelelor prelevează sângele de care au nevoie de la animalele prezente în habitat şi nu de la oameni. Anumite specii preferă păsările, în timp ce altele aceptă sângele altor animale sau al omului. Ţânţarii aparţinând acestor specii sunt consideraţi dăunători atunci când sunt în număr mare în spaţii locuite de oameni. Durata de viaţă a femelelor poate atinge trei săptămâni, vara. În toată această perioadă, insectele pot infecta cu diferite maladii o mulţime de oameni.

 

Femelele caută locuri foarte precise pentru a-şi depune ouăle. Ţânţarii se reproduc cu precădere în ape curate, situate în locuri sălbatice. Există însă şi specii care tolerează apele poluate aflate în vecinătatea aşezărilor umane.

Combatere

 

Există mai multe mijloace de a împiedica ţânţarii să se reproducă în apropierea localităţilor şi de a ne proteja împotriva înţepăturilor.

 Eliminarea condiţiilor propice reproducerii

 

    Recipientele cu apă, chiar şi cele mici, sunt propice depunerii ouălelor de ţânţari şi, pe cât posibil, trebuie eliminate. Este vorba despre ghivece de flori, găleţi de grădinărit, roabe, băltoace, bărci, care pot reţine apă. Goliţi pneurile folosite pe post de balansoar şi, pe cât posibil, folosiţi alte tipuri de balansoare.

    Acoperiţi pubelele şi recipientele în care se depozitează materiale destinate reciclării, pentru a se evita acumularea de apă.

    Înlocuiţi cel puţin o dată pe săptămână apa din trocurile destinate adăpării păsărilor şi animalelor domestice, pentru ca aceasta să fie mereu proaspătă.

    Trataţi apa din piscină, chiar dacă aceasta nu este utilizată.

    Curăţaţi în mod regulat jgheaburile pentru a evita acumularea apei.

    Asiguraţi-vă că pe sub arbuştii sau plantele aflate la nivelul solului nu se află bălţi.

 

Apelati la o firma DDD autrorizata pentru prestarea serviciilor profesionale de delarvizare si de combatere a tantarilor.

Operatiunea de dezinsectie contra tantarilor se realizeaza in doua etape la interval de 18-21 de zile. In cadrul primei etape se vor distruge toate insectele vii, urmand ca peste 18-21 de zile in cadrul celei de-a doua interventii sa  se distruga si puii iesiti din ouale (larvele) depuse pana in momentul primei interventii! NUMAI dupa prestarea celor doua etape se poate emite o garantie a lucrarii.

Costurile lucrarilor se calculeaza in functie de suprafata ce urmeaza a fi tratata si de gradul de infestare.

 

 

Despre firma DDD Bucureşti

Aveţi probleme cu dăunătorii? Avem soluţii, oricare ar fi aceştia: şobolani, şoareci, insecte, viruşi, bacterii...! Specializată în deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, firma DDD Bucureşti pune la dispoziţia clienţilor săi o gamă largă de servicii, menite să asigure confortul şi securitatea fizică şi psihică a persoanelor, acasă, la serviciu, dar şi în spaţiile de petrecere a vacanţelor sau a timpului liber.

Profesionalismul, eficienţa şi discreţia, ce caracterizează echipa de specialişti a companiei DDD Bucureşti, vă garantează soluţii optime pentru problemele cu care vă confruntaţi. În caz de nevoie, dar şi cu caracter preventiv, nu ezitaţi să ne contactaţi!

Cu noi începe vânătoarea de tantari!

Contact:

Dispecerat comenzi: 021.9662
Tel/Fax: 0314.378.271
Vodafone:                                                                                                                                                   0724.511.838

Cosmote:                                                                                                                                    0763.662.662
E-mail: office@companiaddd.ro

 

 

Despre COMPANIA DDD

COMPANIA DDD este o firma autorizata in prestarea serviciilor de DERATIZARE, DEZINSECTIE si DEZINFECTIE. Calitatea serviciilor DDD este garantata atat de certificarile ISO 9001 si ISO 14001, de autorizatiile de functionare eliberate de PMB, DSV DSPB dar si contractual, oferindu-se garantie la absolut toate lucrarile efectuate!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/compania-ddd/incepe-sezonul-tantarilor-protejati-va