Serviciile de DERATIZARE, DEZINSECTIE si DEZINFECTIE obligatorii pentru persoanele juridice!

BUCURESTI - 5 martie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate

Firmele sunt obligate sa efectueze periodic serviciile DDD de deratizare , dezinsectie si dezinfectie. Amenzi cuprinse intre 3000 si 8000 lei pentru neefectuarea acestor servicii! In majoritatea cazurilor aceste servicii trebuiesc prestate ori de cate ori este nevoie dar nu mai rar de o data la trei luni pentru operatiunile de dezinsectie si dezinfectie, iar pentru serviciile de deratizare ori de cate ori este nevoie dar nu mai rar de o data la sase luni. In cazul unitatilor de alimentatie publica aceste servicii trebuiesc efectuate lunar!

FIrma DERATIZARE DEZINSECTIE DEZINFECTIE - COMPANIA DDD

FIrma DERATIZARE DEZINSECTIE DEZINFECTIE - COMPANIA DDD

 Servicii garantate DDD. Cel mai bun raport calitate pret al serviciilor DDD (DERATIZARE, DEZINFECTIE, DEZINSECTIE) COMPANIA DDD Tel: 021.9662 

Gabriel MUNTEANU

Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii contine un capitol (capitolul VII din Titlul I) care prevede obligatiile persoanelor fizice si juridice. In acest capitol, la art. 37 se prevede ca orice persoana fizica sau juridica, avand calitatea de angajator, este obligata sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica.

Totusi, alte detalii legate de periodicitatea operatiunilor sau sanctionarea celor care incalca aceasta prevede nu exista in Legea 95/2006, aceste aspecte fiind stabilite de alte acte normative in vigoare.

Astfel, Normele de igiena si recomandari privind mediul de viata al populatiei, aprobate prin Ordinul MS nr. 536/1997, prevad ca lucrarile de dezinsectie se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 3 luni, in timp ce lucrarile de deratizare se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 6 luni (primavara sau toamna).

Ordinul MS citat mai precizeaza ca normele de igiena (deci inclusiv cele care fac referire la DDD - n.red.) sunt obligatorii pentru toate unitatile din sistemul public si privat.

In ceea ce priveste amenzile pentru cei care nu respecta obligatiile referitoare la operatiunile DDD, acestea sunt prevazute in HG 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice.

Acest act normativ stipuleaza ca pentru neaplicarea masurilor de prevenire si combatere a insectelor si rozatoarelor vectoare in unitati de orice tip de catre detinatorii acestora, precum si pentru nerespectarea ritmicitatii actiunilor de combatere a insectelor si rozatoarelor vectoare si producatoare de disconfort in unitati de orice tip, amenzile sunt cuprinse intre 3.000 si 8.000 de lei.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre personalul de specialitate imputernicit de catre conducerea Ministerului Sanatatii pentru unitatile de pe intreg teritoriul tarii, mai mentioneaza HG nr. 857/2012.

Cat te costa operatiunile DDD?

Tarifele pentru contractarea unei firme specializate care sa efectueaze la sediul angajatorului operatiunile de dezinfectie, dezinsectie si deratizare variaza in functie de mai multi parametri, a explicat la solicitarea AvocatNet.ro, Gabriel Munteanu, General Manager la Compania DDD, o societate care activeaza in aceasta piata.

Potrivit acestuia, cel mai important criteriu in stabilirea pretului este domeniul de activitate al firmei pentru ca determina numarul minim de interventii pe parcursul derularii unui contract, pentru o perioada  de un an de zile.

De asemenea, tariful variaza si in functie de marimea suprafetelor pe care se vor presta serviciile DDD, tipul de daunatori vizat si de gradul de infestare.

Spre exemplu, Munteanu a aratat ca, in cazul firmei pe care o conduce, pretul pentru fiecare dintre operatiunile de dezinsectie, dezinfectie sau deratizare variaza intre 75 de lei pentru suprafetele mai mici de 50 de mp si poate ajunge la 400 de lei pentru spatiile a caror suprafata este cuprinsa intre 600 si 1.000 de mp.

Pentru suprafetele care depasesc 1.000 mp, pretul este stabilit la metru patrat, existand chiar posibilitatea de negociere a tarifului in cazul spatiilor mai mari de 10.000 de mp.

Nu numai pretul variaza in functie de suprafata, gradul de infestare sau tipul daunatorului, ci si timpul alocat prestarii serviciilor.

"Spre exemplu, daca se solicita o interventie de dezinsectie pentru o suprafata de 100 mp, sediu birouri firme, aceasta poate dura cu aproximatie 30 minute. Daca ne raportam la o operatiune de deratizare, avand ca subiect o hala de productie de 1000 mp, atunci timpul alocat lucrarii este de aproximativ 1 ora", precizeaza Gabriel Munteanu.

Acesta a mai explicat ca operatiunile DDD pot fi efectuate in orice moment al zilei, insa in cazul situatiilor de infestare masiva, este recomandabil ca ele sa aiba loc la sfarsitul programului de lucru al angajatilor.

"Substantele pe care  le folosim sunt ecologice, nu au miros specific  si  nu dauneaza oamenilor si mediului inconjurator", a mai precizat managerul Companiei DDD.

Ce documente sunt necesare in caz de control

Gabriel Munteanu a explicat ca procesul verbal de receptie a lucrarii, in care sunt trecute toate serviciile DDD care au fost prestate, precum si substantele folosite, este singurul document in baza caruia se poate dovedi faptul ca lucrarile au fost prestate.

"Contractul de prestari servicii DDD incheiat are valoare in fata organelor de control numai daca este insotit de procesele verbale", a subliniat Munteanu.

De asemenea, este indicat ca firma de DDD contractata sa va ofere, odata cu procesul verbal, si o copie dupa avizul eliberat de catre Ministerul Sanatatii  si o copie a fisei  de securitate pentru produsul care s-a folosit la interventia solicitata.

"In acest fel,  beneficiarul are toate actele doveditoare care atesta faptul ca  serviciile solicitate s-au prestat conform legii, in eventualitatea unui control, iar prestatorul poate fi tras la raspundere doar in cazul in care nu a furnizat beneficiarului toate documentele care ii sunt necesare in fata organelor de control", puncteaza Gabriel Munteanu.

Ce este DERATIZAREA:

- Deratizarea reprezinta actiunea de combatere a rozatoarelor daunatoare (soareci, sobolani) si mentinerii acestoara la un nivel numeric redus, printr-un complex de masuri aplicate permanent de catre personal autorizat. In acest scop se utilizeaza momeli toxice pe suport de cereale/alimente sau cerate (rezistente la umezeala si la frig), capcane mecanice pe baza de adeziv folosind atractant alimentar sau hormonal.

Ce este DEZINSECTIA:

- Dezinsectia este actiunea de combatere a artropodelor daunatoare pentru sanatatea oamenilor si animalelor. Insectele, acarieni, vehiculeaza si transmit (direct sau indirect) boli infecto-contagioase si parazitare, fiind necesare masuri de prevenire si combatere. Dezinsectia se poate realiza atat chimic cat si mecanic.

Ce este DEZINFECTIA:

- Dezinfectia este actiunea de igienizare ce urmareste distrugerea in mediul fizic inconjurator a formelor vegetative ale microorganismelor, cu scopul prevenirii si combaterii infectiilor si bolilor transmisibile, atat la om, cat si la animale. Dezinfectia se poate realiza numai chimic folosind substante autorizate de catre Ministerul Sanatatii

Despre COMPANIA DDD

Firma noastra este o firma DDD din Bucuresti ce va ofera o gama larga de servicii de curatenie, deratizare, dezinsectie, dezinfectie si preventie, la cele mai inalte standarde de calitate. Va stam la dispozitie cu solutii profesionale pentru orice tipuri de spatii (intreprinderi, birouri, magazine, restaurante, unitati sanitare si alte institutii publice, precum si case sau apartamente apartinand persoanelor fizice).

Taguri: deratizare
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/compania-ddd/serviciile-de-deratizare-dezinsectie-si-dezinfectie-obligatorii-pentru-persoanele-juridice