Un nou serviciu de transfer de bani pe relaţia Italia - România

BUCURESTI - 12 mai 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Românii din Italia au la dispoziţie, din această lună, serviciul de transfer de bani Valutrans, prin intermediul căruia pot trimite bani în ţară. Serviciul este oferit de Poşta Română, în colaborare cu firma Valutrans Spa, specializată în transferuri financiare.

Destinatarul poate ridica sumele trimise din Italia, după 20 minute din momentul în care a fost efectuată tranzacţia, pe baza actului de identitate. Pentru aceasta, trebuie să se prezinte la unul dintre cele 569 de oficii informatizate ale Poştei Române incluse în reţeaua VPN, indiferent de localitatea unde îşi are domiciliul. Încasarea banilor presupune o înţelegere prealabilă între expeditor şi destinatar, astfel încât destinatarul să poată comunica salariatului poştal numărul de identificare al transferului, numele şi prenumele expeditorului, cât şi suma aproximativă trimisă.

Prin acest serviciu pot fi achitate în România sume de bani în moneda euro, care trebuie să fie divizibile cu 5. Suma maximă, pe transfer, poate fi echivalentul în euro a 5.000 USD şi se achită în numerar la ghişeele Poştei Române.

În Italia, aceste operaţiuni sunt disponibile clienţilor printr-o reţea de 100 de puncte de lucru, urmând ca în viitor serviciul să fie disponibil în peste 1.200 de agenţii.

Comisioanele pentru transferurile de bani Valutrans se percep expeditorilor şi variază între 3,5 şi 20 euro, pentru sume de până la 1.000 euro. Pentru transferurile de peste 1.000 euro se percepe un comison procentual de doi la sută (2%) din suma expediată.

Pentru expedierea banilor, conform legislaţiei italiene, clienţii pot trimite în România, într-un interval de şapte zile, maxim 5.000 euro. Pentru transferurile de peste 1999 euro, agenţii Valutrans vor arhiva datele de identificare ale expeditorului, precum şi dovada veniturilor.

Clienţii pot obţine informaţii suplimentare privind serviciul Valutrans de la numerele de telefon cu tarif normal InfoPost – 021/9393111 şi Valutrans 800811110, acesta din urmă disponibil doar pentru apelurile efectuate din Italia.

Despre Compania Nationala Posta Romana

Despre Poşta Română
Poşta Română este operatorul naţional în domeniul serviciilor poştale cu capital majoritar de stat, acţiunile fiind împărţite între statul român, reprezentat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor (75 la sută din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (25 la sută din pachetul de acţiuni). Compania deţine o reţea de peste 7.100 de subunităţi poştale şi livrează săptămânal peste 8.5 milioane de trimiteri. Peste 550 de oficii poştale din totalul de 1.200 subunităţi poştale informatizate sunt incluse într-o reţea privată de comunicaţii, care asigură efectuarea de tranzacţii rapide şi securizate.

Despre Valutrans s.p.a.
Valutrans s.p.a. este o societate autorizată de transfer de bani, cu sediul central în oraşul Milano, Italia. Compania are filiale în Italia, Marea Britanie şi Portugalia, prin intermediul cărora oferă servicii de transfer de bani în 76 de ţări. La finalul anului trecut, Valutrans se afla în top 4 al celor mai importante companii de transfer de bani care activau în Italia.

Departamentul Relaţii Publice
massmedia@posta-romana.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/compania-nationala-posta-romana/un-nou-serviciu-de-transfer-de-bani-pe-relatia-italia-romania