Descopera si tu istoria care te atinge in noaptea muzeelor la Complexul Muzeal Arad

Arad - 16 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sambata, 17 mai 2008, cu ocazia celei de-a patra editii a Noptii muzeelor, Complexul Muzeal Arad in colaborare cu Asociatia Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca invita publicul la o calatorie imaginara in lumea dacilor si romanilor, portalul spre Antichitate fiind deschis doar in expozitia de arheologie-istorie a muzeului aradean, de la ora 20.00.

Descopera si tu istoria care te atinge in noaptea muzeelor la Complexul Muzeal Arad

Program:
• In cadrul expozitiei de Arheologie vor fi expuse artefacte ale civilizatiei daco-romane descoperite pe teritoriul actual al judetului Arad, în expozitia temporara remarcandu-se tezaurele monetare de la Silindia, Sanicolaul Mic si Fenis.
Tot in salile muzeului aradean, publicul va avea prilejul de a descoperi alaturi de razboinicii daci şi romani tehnica razboiului în Antichitate.
• In expozitia Stiinţele Naturii este ilustrata arta vitraliului prin intermediul lucrarilor realizate de artistii aradeni, completate de imaginile sugestive ale unor monumente din Arad (Palatul Administrativ, Palatul Cultural, Biserica Rosie, Catedrala romano-catolica), dar si din intreaga lume

Despre COMPLEXUL MUZEAL ARAD

• Sambata, 17 mai 2008
Expozitiile de Arheologie si Stiintele Naturii sunt deschise intre orele 20.00 şi 24.00, celelalte expozitii din Arad si judet fiind deschise intre orele 9.00-17.00

•Duminica, 18 mai 2008
Toate expozitiile muzeului sunt deschise intre orele 9.00-17.00.

Pentru mai multe informatii contactati www.museumarad.ro
pr@museumarad.ro