Muzeul ''ASTRA'' va propune un nou CD multimedia -Patrimoniul tehnic preindustrial din Romania-

Sibiu - 5 martie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Complexul National Muzeal ''ASTRA'' a fost premiat, in 15 noiembrie 2006, cu ocazia Zilei Mondiale a Stiintei pentru Pace si Dezvoltare, de catre Comisia Nationala UNESCO pentru Romania, prin Secretarul General, Domnul Alexandru Mironov, cu Diploma si Premiul intitulat ''Premiul UNESCO pentru Patrimoniul Tehnic ''Dumbrava Sibiului''.Premiul a condus la realizarea CD-ului multimedia ''Patrimoniul tehnic preindustrial din Romania'', din cadrul Programului de participare UNESCO 27243202ROM.

Complexul National Muzeal ''ASTRA'' a fost premiat, in 15 noiembrie 2006, cu ocazia Zilei Mondiale a Stiintei pentru Pace si Dezvoltare, de catre Comisia Nationala UNESCO pentru Romania, prin Secretarul General, Domnul Alexandru Mironov, cu Diploma si Premiul intitulat ''Premiul UNESCO pentru Patrimoniul Tehnic ''Dumbrava Sibiului''.
Acest premiu are la baza proiectul Muzeului ''ASTRA'' de instituire a ''Premiului International UNESCO pentru Patrimoniu Tehnic'', proiect acceptat de catre UNESCO, Paris.
Premierea Muzeului ''ASTRA'' consacra astfel, pe plan national si nu numai, excelenta patrimoniului de tehnica populara (preindustriala), din Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, constituit intr-o jumatate de secol, recomandandu-l, implicit, ca unul dintre cele mai importante obiective culturale si obiective turistice, indeosebi in contextul ''Sibiu, Capitala Culturala Europeana'', din acest an.
Premiul a condus la realizarea CD-ului multimedia ''Patrimoniul tehnic preindustrial din Romania'', din cadrul Programului de participare UNESCO 27243202ROM.
CD-ul PATRIMONIUL TEHNIC PREINDUSTRIAL NATIONAL - ROMANIA prezinta patrimoniul tehnic instrumental sub forma unui tabel taxonomic, tratat din perspectiva evolutiv - tipologica. Prin continutul sau bogat (imagini si texte explicative) descoperim valorile fundamentale ale civilizatiei de tip traditional (pre-industrial) si pe cele ale culturii populare imateriale cu origini stravechi: in preistorie, epoca medievala si cea moderna a Romaniei. Lucrarea este structurata pe noua capitole prezentand cronologic, civilizatiile neolitica, dacica, romana si medievala, continuand apoi cu civilizatiile populara romaneasca, sateasca si urbana, patrimoniul tehnic traditional, evolutia si tipologia instalatiilor traditionale din Romania, precum si monumentele de tehnica populara din cadrul Muzeului in aer liber.
CD -ul a fost realizat in cadrul Complexului National Muzeal ''ASTRA'', prin intermediul Centrului de Informare si Documentare in Etnologie ''Cornel Irimie''.
Prin formatul grafic si fondul muzical de exceptie, reprezinta un excelent compediu de tehnica populara, adresandu-se atat specialistilor, cat si publicului larg.

Veronica Gheorghiade
Centrul de Informare si Documentare in Etnologie ''Cornel Irimie''
din cadrul Complexul National Muzeal ''ASTRA''

Despre Complexul National Muzeal

''Orice persoana care se simte responsabila de destinul cetatenilor si care a receptionat ultimele evenimente, trebuie sa simta ca este nevoie sa aduca acele mici contributii in sensul redresarii vietii politice, care nu a parcurs tot timpul cel mai responsabil traseu'', Corneliu Bucur, Presedinte interimar al PLD Sibiu
Anca Gaston - Biroul de presa CNM ASTRA
0269/218040
anca.gaston@muzeulastra.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/complexul-national-muzeal/muzeul-astra-va-propune-un-nou-cd-multimedia-patrimoniul-tehnic-preindustrial-din-romania-