Evenimentul de lansare pentru World Cyber Games 2006 Romania

BUCURESTI - 2 mai 2006

Comunicat tip General in IT&C

Professional Gamers League (PGL) anunţă lansarea campaniei naţionale de calificare pentru World Cyber Games 2006, cea mai mare competiţie internaţională de sporturi electronice. Împreună cu Samsung Electronics ca sponsor principal, PGL va lansa în următoarele luni cea mai mare competiţie de acest gen organizată până la această dată în România.

Seria de evenimente va fi deschisă în cadrul CERF 2006, cel mai mare forum IT&C din România, unde PGL va fi prezentă alături de sponsorii săi şi 150 de alte companii din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Cea de-a 15-a ediţie anuală a CERF va avea loc la Complexul Expozitional Romexpo, Bucuresti, în perioada 3 - 7 Mai.

În colaborare cu Expotek, PGL va organiza în cadrul CERF 3 concursuri in zilele de 6 si 7 mai în pavilionul 18, într-un spaţiu special amenajat şi dotat cu 50 de calculatoare pentru concurenţi. De asemenea va exista şi o zonă de spectatori cu peste 200 de locuri, unde se vor putea urmări meciurile prin intermediul proiectoarelor, ajutaţi şi de o echipă de comentatori.

Jocurile la care vor fi organizate concursuri sunt Counter Strike 1.6, FIFA 2006, şi Need For Speed: Most Wanted. Vor fi acordate premii în valoare de peste 3000 de euro, oferite de: AMD, RCS & RDS şi RPC. Pentru mai multe informaţii despre acest eveniment, despre participare, înscriere şi regulamente, vă puteţi adresa organizatorilor la info@pgl.ro sau vizitand site-ul http://www.pgl.ro.

Evenimentul din cadrul CERF reprezintă doar prima etapă a unei serii de competiţii care va desemna cei mai buni jucători ai anului din România la Counter Strike 1.6, FIFA 2006, şi Need For Speed: Most Wanted. Aceştia vor fi invitaţi să participe la finala mondială a World Cyber Games 2006 unde vor reprezenta culorile României alături de alţi 800 de participanţi din peste 70 de ţări. Cea de-a 5-a ediţie a acestui eveniment de anvergură va fi organizat în complexul expoziţional din cadrul circuitului de Formula 1 de la Monza, Italia. Acest concurs va fi dotat cu premii în valoare de peste 500.000$.

Începând cu meciuri de calificare desfăşurate pe Internet şi continuând cu turnee de calificare locale organizate în 10 oraşe ale României, preliminariile vor culmina cu finala naţională care se va desfăşura în luna Septembrie la Bucuresti. Preliminariile World Cyber Games România se află la a 5-a ediţie anuală, devenind astfel un eveniment de tradiţie pentru tinerii pasionaţi de IT din România.

Alături de sponsorul principal SAMSUNG ELECTRONICS, care susţine fenomenul WCG în România pentru al cincilea an consecutiv, PGL doreşte să mulţumească şi următoarelor firme care şi-au anunţat suportul pentru calificările naţionale World Cyber Games 2006: AMD, RCS & RDS, RHS, ISA Hardware.

Despre Computer Games Online

Professional Gamers League
(http://www.pgl.ro)
Este o organizaţie care urmăreşte promovarea conceptului de “sport electronic” a jocurilor pe calculator privite ca o competiţie sportivă, şi recunoaşterea acestora ca un fenomen cultural de mare importanţă pentru generaţia tânară din România. Totodată PGL este cel mai mare promotor şi organizator de concursuri de jocuri pe calculator din România, având sediul în Bucureşti şi organizaţii locale în alte 20 oraşe. Din 2002 PGL este partenerul oficial al World Cyber Games pentru România.

Stroie Silviu
silviu@pgl.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/computer-games-online/evenimentul-de-lansare-pentru-world-cyber-games-2006-romania