O lume fara fire

BUCURESTI - 7 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Termen aproape necunoscut publicului larg in urma cu mai putin de un deceniu, Internetul a devenit astazi una dintre principalele modalitati de comunicare si de informare a lumii moderne. Fenomenul wireless (fara fir) capata din ce in ce mai multa amploare in lumea IT, acest lucru datorandu-se libertatii de miscare asigurata de accesul wireless la Internet. Acesta presupune conectarea la internet fara a fi nevoie de un cablu. Accesul wireless ofera o posbibilitate mare de miscare cu laptopul in diferite birouri, sali de conferinta sau chiar in casa sau gradina. Desi accessul la internet wireless nu se face la fel de rapid ca intr-o retea clasica cu cablu, viteza echipamentelor creste pe masura ce tehnologia avanseaza.

Un ‘wireless access point’ creaza o retea wireless pentru calculatoarele tale ca sa poata accesa internet de la birou sau de acasa. Odata ce ai echipamentul wireless nu trebuie sa platesti pentru a folosi propria ta retea wireless.

Ce se intampla cu accesul wireless in aeroporturi sau cafenele?
Aceste retele wireless au fost create de un internet provider. Acestia aduc access point-urile (sau ‘hotspots’) si ofera conexiunea la internet. In cele mai multe cazuri, poti fi taxat pentru a avea acces la internet in aceste locatii si vei avea nevoie de setarile configuratiei pentru a accesa internetul. Alta solutie o reprezinta companiile de telefonie mobile care ofera acces internet via telefon mobil.

Are calculatorul meu wireless?
Multe din generatiile de laptop si calculatoarele de astazi poseda o placa wireless inauntru. Acest lucru inseamna ca nu va trebui sa cumperi un echipament pentru a te conecta la o retea wireless.
Daca exista o retea, calculatorul tau va putea sa o acceseze atunci cand sunt realizate setarile de configuratie corecte. Inainte de toate va trebui sa creezi o retea wireless – de exemplu: un access point care va trimite traficul de informatii de la si catre calculatorul tau.
Se poate ca unitatea ta sa nu aiba echipament wireless inauntru si atunci va trebui sa cumperi o placa de retea wireless sau un dispozitiv USB care va comunica cu reteaua wireless - spre acces point.

Ce se intampla cu securitatea datelor?
Ca orice sistem, securitatea unei retele wireless depinde de cat de bine au fost realizate setarile de securitate si cat de buni sunt hackerii. Echipamentul wireless poate crea o retea nesigura care poate fi accesata de oricine are un echipament construit cu tehnologie de retea wireless. Acesta contine setari si parole cunoscute care pot fi schimbate dupa instalare. Exista o serie de setari de securitate si parole care poate bloca accesul unei personae straine la reteaua ta. Dar nu uita, accesarea Internetului prespune protejarea de alte relele si atunci existenta unui antivirus si antispyware. Retelele wireless ar trebui monitorizate privind accesari neautorizate.

Computer Troubleshooter va poate ajuta in configurarea unei astfel de retele. Daca aveti deja o retea wireless, poate ar fi important sa efectuati o operatie de rutina de verificare a nivelului securitatii retelei.

Despre Computer Troubleshooters

Pentru mai multe informatii contactati pe Marius Stanca la 021-635-50-15 / 0727-480-509 sau romania@comptroub.com.
Computer Troubleshooters Bucuresti
Splaiul Independentei 202A

www.ctromania.ro
T: 021/637-50-15

cristina.balanoiu@comptroub.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/computer-troubleshooters/o-lume-fara-fire