CROSUL CONIL, Împreună învingem dizabilitatea!

BUCURESTI - 16 noiembrie 2020

Comunicat tip General in Sport, Institutii Publice

Hai cu noi într-o călătorie până în Canadi și înapoi! 15.000 Kilometri împreună pentru ore de terapie asistată de calculator pentru copiii cu forme severe de autism!
Înscrie-te la CROSUL CONIL, Împreună învingem dizabilitatea, un eveniment virtual organizat de Asociația CONIL în parteneriat cu platforma ro.runningheros.ro și Decathlon România ce își propune ca, timp de 15 zile să alergăm împreună 15.000 kilometri. Evenimentul este organizat pentru a marca Ziua Internaționale a Dizabilității, 3 decembrie și pentru a da o șansă reală de recuperare și integrare copiilor cu forme severe de autism.

 "Fiecare copil are nevoie de un campion", spune Hillary Clinton iar "ca să fii un mare campion, trebuie să crezi că eşti cel mai bun. Dacă nu eşti, prefă-te", ne învață Muhammad Ali 

Hillary Clinton și Muhammad Ali

Nici un efort nu este prea mare atunci când este vorba de copii! Aleargă cu noi până în Canada și înapoi pentru a aduce copiilor cu forme severe de autism șansa de a beneficia de programe susținute de intervenție și terapie!

Înscrie-te la CROSUL CONIL, Împreună învingem dizabilitatea, un eveniment virtual organizat de Asociația CONIL în parteneriat cu platforma ro.runningheros.ro și Decathlon România ce își propune ca, timp de 15 zile să alergăm împreună 15.000 kilometri. Evenimentul este organizat pentru a marca  Ziua Internaționale a Dizabilității, 3 decembrie și pentru a da o șansă reală de recuperare și integrare copiilor cu forme severe de autism.

Acceptă provocarea noastră și înscrie-te aici: https://ro.runningheroes.com/ro/challenges/details/20-11-crosul-conil

În perioada 21 noiembrie – 5 decembrie alătură-te provocării CONIL lansată pe platforma ro.runningheros.ro și adună kilometri pentru terapie. Obiectivul nostru este de a aduna împreună 15.000 kilometri, un drum până în Canada și înapoi.

 “ Implicarea unor sportivi  precum  Andrei Roșu, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză sau Cristi Borcan, sportivi redutabili dar mai presus de toate părinți și oameni inimoși, ne dă încredere că obiectivul propus nu este de neatins. Și dacă ei pot, cu siguranță poți și tu…unu, doi sau 20 de kilometri cumulați în perioada 21 noiembrie – 5 decembrie vor putea împlini un vis, acela de a oferi copiilor cu forme severe de autism șansa la recuperare prin terapie ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL

 Timp de 15 zile, începând cu 21 noiemebrie 2020, fii parte din echipa de sportivi ce contribuie la atingerea obiectivului propus. Acasă, la plimbare, în parc sau chiar pe banda de alergare, contorizează-ți efortul cu aplicația Decathlon Coach și ]mpline;te visuri.

 “Ca tata a 2 copii,am decis sa fiu model pentru ei și pentru restul comunității din care fac parte, iar asta presupune o implicare constanta în proiecte sociale,de impact, care pot îmbunătății substanțial calitatea vieții semenilor noștri.

Din acest motiv,am ales sa susțin Asociația CONIL, si copiii cu nevoi speciale,si te invit sa te alături acestei inițiative. Iti multumesc anticipat,atat în numele meu,car si al Asociatiei CONIL dar  mai ales în numele  copiilor cu dizabilități  care au nevoie de sprijinul nostru. Ne vedem la cross! ne spune Andrei Roșu, sportiv de anduranță, antreprenor, blogger, vorbitor inspirațional, organizator de evenimente caritabile și sportive, susținător de proiecte sociale dar și ambasador al platformei ro.runningheros.ro

Cei mai determinați sportivi vor avea parte de premii extraordinare oferite cu generozitate de partenerul nostru, Decathlon România. Astfel, 60 de premii în valoare totală de 15.000 lei sunt puse la bătaie și așteaptă a fi câștigate!

 Vrem să fim utili! Utili oamenilor, societății în care trăim și planetei. Am decis să ne implicăm pentru că SPORTUL, printre multe altele, unește, educă și înseamnă sănătate. Pentru micuții mai puțin norocoși, cei cu dizabilitati și deficiențe, ne dorim ca sportul să însemne o nouă șansă. O șansă la sanatate, integrare socială și la o viață cât se poate de activă. Din acest motiv, vom susține proiecte care le dau posibilitatea acestora să se integreze în societate, prin sport. Am salutat inițiativa Asociației CONIL si am decis sa fim alături de ei în susținerea acestor copii.Vrem să fim utili și vrem să contribuim, prin sport, la o lume mai buna, în fiecare zi“, ne spune Ioan Bogdan Dorobanț, Decathlon România.

Partenerul evenimentului, Decathlon România oferă deasemenea și 20 de premii celor mai simpatici mici sportivi- copii tipici sau cu dizabilități! Competiția copiilor se va desfășura pe pagina evenimentului și va consta într-un concurs al celor mai apreciate clipuri cu micuții sportivi în timpul antrenamentelor! 

Premiile NIMIC IMPOSIBIL pentru copiii cu dizabilități și MICII CAMPIONI pentru copiii tipici așteaptă să fie câștigate!

Evenimentului nostru i s-a alăturat și Clubul Sportiv al Armatei iar susținerea lor este una extrem de importantă pentru noi! Sportivi ai CSA Steaua București vor alerga alături de noi pentru terapiile copiilor cu dizabilități și astfel călătoria noastră virtuală va fi una cu atât mai plăcută.

Parteneri: Decathlon România. Mega Image, Dacia Plant, Filgud, Auchan România, Dasha, Librărie pentru Pici

Pașii de urmat pentru a fi parte din echipa de aur ce aleargă pentru terapia copiilor cu dizabilități sunt:

Înscri-te pe https://ro.runningheroes.com/ro/challenges/details/20-11-crosul-conil

Descarcă aplicația Decathlon Coach pe telefonul tău!

Nu uita să opornești ori de câte ori vei porni în călătoria pentru  strângerea de kilometri, în toată perioada  cuprină între 21 noiembrie și 5 decembrie

Zeci de premii în valoare de peste 20.000 lei sunt pregătite a fi câștigate de cei ce contribuie cu cei mai mulți kilometri la îndeplinirea obiectivului nostru!

 Detalii despre proiect  https://www.facebook.com/events/377659106673279 unde vor fi postate toate informațiile la zi

Despre CONIL

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei eperiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități - autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică, etc.