MasterCard Europe si Conso.ro explica avantajele cardurilor cu cip

BUCURESTI - 2 februarie 2009

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

MasterCard Europe si Conso.ro continua sa contribuie la educarea consumatorilor, explicand avantajele cardurilor cu cip

Portalul financiar www.Conso.ro si MasterCard Europe au pus la punct primul ghid autohton pentru cardurile cu cip.

Ghidul este disponibil pe Conso.ro si explica pe intelesul tuturor care sunt avantajele oferite de cardurile cu cip, cum se deruleaza platile cu aceste carduri si ce diferente apar in utilizare fata de cardurile cu banda magnetica.

In plus, utilizatorii Conso.ro pot afla informatii despre modul in care pot face plati rapide pentru cumparaturile de mica valoare, prin intermediul tehnologiei contactless.

“Cardurile cu cip cresc semnificativ siguranta tranzactiilor, astfel ca banii clientilor sunt mai bine protejati. Prin noul ghid, Conso.ro isi propune sa aduca la cunostinta publicului larg ce beneficii aduce cipul in utilizarea de zi cu zi a cardurilor. Tehnologia cu cip este inca intr-o faza incipienta de implementare la noi, una din dezvoltarile majore permise de noua tehnologie - autorizarea offline - nefiind inca disponibila”, a declarat Alin Iacob, redactor sef Conso.ro

„Parteneriatul cu portalul financiar Conso.ro face parte din demersurile noastre constante ce isi propun sa educe consumatorii. Astfel, informatiile furnizate trebuie sa tina mereu pasul cu schimbarile de pe piata romaneasca a cardurilor”, a declarat Denisa Mateescu, General Manager Romania si Zona Balcanilor, MasterCard Europe. „Necesitatea unui ghid pentru carduri cu cip s-a facut simtita deoarece marea majoritate a bancilor locale si-au adaptat reteaua pe partea de acceptare si, in ultima perioada, au inceput sa emita astfel de instrumente de plata. 2008 a adus si primele programe MasterCard PayPass, bazate pe tehnologia contactless, care fac platile cu cardul mai rapide si mai convenabile”, a concluzionat Denisa Mateescu.

Ghidul poate fi accesat la linkul urmator:
http://www.conso.ro/ghiduri/4/31/Carduri-cu-cip.html

Despre Conso Media Group SRL

Despre CONSO.ro
Conso.ro este portalul financiar numarul 1 pentru consumatorii de produse si servicii financiar-bancare.

Conso.ro ofera vizitatorilor posibilitatea de a compara gratuit o gama larga de produse bancare: credite ipotecare si imobiliare, credite auto si leasing, credite de nevoi personale, carduri de credit, depozite, certificate si conturi de economii, fonduri deschise de investitii si de pensii private. In plus, Conso permite utilizatorilor sa monitorizeze online evolutiile pietelor valutare si bursiere.

Numarul utilizatorilor unici care folosesc Conso.ro ca si sursa de informare pentru deciziile lor financiare continua sa creasca spectaculos. La mijlocul lunii ianuarie, Conso.ro a inregistrat, conform www.trafic.ro un numar de aproximativ 9.000 de vizitatori intr-o singura zi.

Despre MasterCard Europe
MasterCard Europe administrează afacerea MasterCard Worldwide în Europa. Având sediul central în Waterloo, Belgia, MasterCard Europe este prezentă în 51 de ţări europene, organizate administrativ în trei zone care includ Zona Unică de Plăţi Euro (SEPA), pieţele mature şi pieţele aflate în dezvoltare din Europa. Prin intermediul reţelei sale de birouri locale, MasterCard Europe înţelege şi vine în întâmpinarea diverselor nevoi ale clienţilor din diferitele pieţe din Europa, permiţându-le să realizeze afaceri aşa cum îşi doresc.

Prin intermediul MasterCard Worldwide, MasterCard Europe oferă clienţilor şi consumatorilor săi din Europa acces la servicii de plată din întreaga lume. MasterCard Worldwide promovează comerţul global, oferind o legătură economică esenţială între instituţii financiare, companii, posesori de carduri şi comercianţi, în întreaga lume. În tripla sa calitate de francizor, procesator şi consilier, MasterCard dezvoltă şi susţine soluţii de plată, procesează peste 18 miliarde de tranzacţii în fiecare an şi oferă analize specializate şi servicii de consultanţă către instituţiile financiare care îi sunt cliente şi către comercianţi. Prin intermediul mărcilor sale MasterCard®, Maestro® şi Cirrus®, MasterCard oferă servicii clienţilor şi companiilor din peste 210 ţări şi teritorii. Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.mastercardworldwide.com.

Alin Iacob
Redactor sef Conso.ro

alin.iacob@conso.ro