MasterCard Worldwide si Conso.ro promoveaza cardurile pe Internet

BUCURESTI - 19 octombrie 2006

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Prin acest parteneriat, MasterCard Worldwide si Conso.ro doresc sa contribuie la cresterea popularitatii cardurilor, explicand care sunt avantajele acestor instrumente de plata.

Portalul financiar www.conso.ro si MasterCard Worldwide au incheiat, in premiera pe piata romaneasca, un parteneriat al carui principal obiectiv il reprezinta explicarea avantajelor pe care le ofera cardurile de plata.

Inca din primavara acestui an, cand s-a lansat, Conso.ro s-a implicat intr-un demers care a vizat cresterea gradului de cultura financiar-bancara al consumatorilor. In materie de carduri, Conso.ro a oferit chiar de la inceput un ghid privind cardurile de credit.

Colaborarea cu MasterCard Worldwide va permite utilizatorilor Conso.ro sa aiba acces intr-o prima faza la un glosar de termeni specifici si la un set de sfaturi utile. Pe parcursul parteneriatului, componenta de ghiduri urmeaza sa fie extinsa pentru a acoperi toate aspectele legate de utilizarea cardurilor.

Totodata, structura sectiunii Carduri de pe Conso.ro s-a schimbat fundamental. Au fost adaugate doua noi rubrici – Intreaba Expertul si Sfatul Expertului. Astfel, cele mai interesante intrebari ale utilizatorilor isi vor gasi raspunsul autorizat din partea reprezentantilor MasterCard si a celor mai importanti specialisti din piata romaneasca a cardurilor.

In plus, s-a introdus o rubrica permanenta destinata testarii cunostintelor despre carduri. In cadrul acesteia vor fi organizate periodic concursuri cu premii, oferite de MasterCard celor care vor raspunde corect la toate intrebarile.

Iar acesta este doar inceputul colaborarii in scop educativ dintre Conso.ro si MasterCard Worldwide. Pe termen scurt, ghidul de carduri se va imbogati cu alte sectiuni de mare interes in randul utilizatorilor, iar sectiunea Carduri va fi completata cu o serie de aplicatii utile pentru detinatorii de carduri.

“Parteneriatul incheiat cu MasterCard Worldwide reprezinta un moment extrem de important in dezvoltarea Conso.ro. Este o recunoastere de mare prestigiu a eforturilor unei echipe de profesionisti de a veni in sprijinul utilizatorilor de produse si servicii financiare. In acelasi timp, ii asiguram pe tot mai numerosii nostri vizitatori ca vom continua sa imbunatatim permanent structura si calitatea informatiilor furnizate de Conso.ro, pentru a veni in intampinarea celor mai diverse solicitari ale acestora” a declarat Alin Iacob, redactor sef Conso.ro

“De mai bine de 10 ani de cand MasterCard este prezent pe piata locala ducem o politica activa privind utilizarea cardurilor”, spune Denisa Mateescu, General Manager Southeastern Countries, MasterCard Europe. “Parteneriatul cu portalul financiar Conso reprezinta un nou pas important pe care il facem si prin care dorim sa educam consumatorii si sa intram in legatura directa cu ei pentru a le oferi toate informatiile de care au nevoie legate de avantajele si beneficiile instrumentelor de plata.”

Despre Conso Media Group SRL

Conso este primul portal specializat care a oferit utilizatorilor posibilitatea de a compara online o paleta larga de produse bancare pentru populatie - credite imobiliare, credite auto, credite de consum, carduri de credit, depozite, certificate de depozit si conturi de economii. In plus, Conso desfasoara o intensa activitate editoriala intr-o maniera obiectiva, clara si pe intelesul tuturor. Portalul ofera vizitatorilor sai o multitudine de stiri, comentarii si analize despre evenimentele si subiectele financiar-bancare aflate la ordinea zilei si cele care se bucura de un mare interes in randul publicului.

MasterCard Worldwide promoveaza comertul global, oferind o legatura economica esenţiala intre institutiile financiare, companii, posesori de carduri si comercianti, in intreaga lume. In tripla sa calitate de francizor, procesator si consilier, MasterCard dezvolta si sustine solutii de plata, proceseaza peste 14 miliarde de plati in fiecare an si ofera analize specializate si servicii de consultanta catre institutiile financiare care ii sunt cliente si catre comercianti. Prin intermediul marcilor sale MasterCard®, Maestro® si Cirrus®, MasterCard Worldwide ofera servicii clientilor si companiilor din peste 210 tari si teritorii.

Alin Iacob
Redactor sef Conso.ro
alin.iacob@conso.ro