Tot mai multe romance apeleaza la proceduri de rejuvenare vaginala

BUCURESTI - 26 iunie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

În ultimii ani, în România, continuă să crească numărul femeilor care apelează la clinici specializate în chirurgie estetică și plastică, pentru proceduri din aria chirurgiei estetice intime, rejuvenare vaginală, vaginoplastie sau labioplastie.

Dr. chirurg Costache Chertif (stanga) si Dr. chirurg Mihai Chertif (dreapta)

Dr. chirurg Costache Chertif (stanga) si Dr. chirurg Mihai Chertif (dreapta)

 Am considerat imperios necesară specializarea în acest domeniu chirurgical care îmbunătățește viața socială, psihică și sexuală a femeii. 

Dr. Chirurg Plastician Costache Chertif

Necesitate fizică sau psihosocială?

Problemele psihosociale și consimțământul informat sunt cele două elemente de care trebuie ținut cont în cazul rejuvenării vaginale, procedură relativ recentă în domeniul chirurgiei de remodelare corporală. Această metodă de reîntinerire a zonei intime este dorită de tot mai multe femei care au slăbit foarte mult, care au născut sau care se confruntă cu o „îmbătrânire” vizibilă a organelor genitale. Rejuvenarea vaginală le redă acestor femei încrederea în sine și confortul de a se simți bine în pielea lor.

Chirurgia organelor genitale feminine a fost considerată în multe țări din lume un subiect tabu. În ultimii ani, această arie chirugicală a cunoscut o creștere a solicitărilor din partea pacientelor, determinând din ce în ce mai mulți chirurgi plasticieni să accepte să efectueze astfel de proceduri.

Potrivit unui studiu internațional, efectuat în 2017 de către “Societatea Internațională de Chirurgie Plastică și Estetică” în 106 țări, labioplastia este una dintre procedurile chirugicale cu cea mai mare rată de creștere a numărului intervențiilor în ultimii ani. Același studiu arată că, la nivel global, în anul 2016, numărul labioplastiilor efectuate a crescut cu 45%, pe primele 3 locuri în topul țărilor cu cele mai multe proceduri aflându-se S.U.A., Brazilia și Rusia.

“Era braziliană” a transformat în ultimele 3 decenii epilarea zonei intime într-o necesitate de igienă personală, iar modificările vizibile ale formei organelor genitale feminine necesită adeseori corectări chirugicale.

Trendul social actual, caracterizat de o mai mare acceptare a nudismului grație în special internetului încurajează femeile să apeleze la chirurgia estetică a organelor genitale. Dorința pacientelor de a se simți cât mai feminine, de a arată bine atât în articole strâmte de vestimentație, cât și în costume de baie mulate pe corp reprezintă principalele motive care le determină pe acestea să își programeze o consultație.

Femeile confruntate cu probleme de igienă intimă, femeile cu “labia minoră” hipertorfiată (mărită), femeile care vin după una sau mai multe nașteri, femeile implicate activ în viața socială – practicante de călărit sau de ciclism – toate reprezintă candidate viabile pentru rejuvenarea vaginală.  

Potrivit doctorului chirurg plastician Costache Chertif, fondatorul clinicii private Cosmedica, aspectul estetic al zonei intime este extrem de important pentru femei. Tocmai de aceea, spune doctorul Chertif, “am considerat imperios necesară specializarea în acest domeniu chirurgical care îmbunătățește viața socială, psihică și sexuală a femeii.”

Un avantaj al rejuvenării vaginale este că ea nu trebuie repetată. Astfel, potrivit unui raport publicat în “Internațional Urogynecology Journal” în iunie 2014, este suficient ca labioplastia să fie realizată o singură dată, efectele sale menținându-se chiar și odată cu înaintarea în vârstă, a nașterilor pe cale naturală sau prin cezariană, și a apariției menopauzei.

Statisticile chirurgicale au demonstrat o rată din ce în ce mai crescută a satisfacției pacientelor și o rată din ce în ce mai scăzută a complicațiilor. Potrivit unui studiu din 2014, peste 91% dintre paciente au declarat că sunt satisfăcute de aspectul organelor genitale după efectuarea unei intervenții de rejuvenare vaginală.

Potrivit medicului Chertif, specializat în chirurgia estetică intimă, “beneficiile fiziologice și psihosociale ale rejuvenării vaginale și chirurgia estetică a organelor genitale – labioplastia - au fost descoperite și publicate în revistele de specialitate ale comunității chirurgilor plastici și nu în ultimul rând ale tratatelor de sexologie”.

Descoperirile tehnologiei medicale oferă astăzi opțiuni non-invazive pentru aproape toate zonele corpului și ele au contribuit la apariția de aparatură medicală non-invazivă și pentru zona intimă a femeii, prin rejuvenarea vaginală.

Vedete internaționale ca Kim și Kourtney Kardashian, Sharon Osbourne sau Brandi Glanville au declarat în diverse ocazii că au apelat la proceduri de rejuvenare vaginală și sunt extrem de încântate de rezultat. Prin rejuvenarea vaginală este stimulată regenerarea de colagen și elastină în peretele vaginal, îmbunătățind aspectul zonei intime și eliminând o serie de potențiale probleme printre care se numără și incontinența urinară.

Clinica “Cosmedica”, fondată în 2002 la Baia Mare, este cea mai importantă clinică privată de chirurgie estetică și plastică din nordul României, după numărul de intervenții realizate anual și gradul crescut de satisfacție al pacienților. În cadrul clinicii, pacienții români și străini apelează într-o pondere tot mai mare la remodelarea zonelor genitale, prin diverse proceduri de vaginoplastie, labioplastie sau himenoplastie. Totodată, clinica beneficiază de acreditarea ECAMS (Colegiu European de Medicină și Chirurgie Estetică) în specializarea chirurgiei organelor genitale feminine.

Despre Cosmedica

Clinica Cosmedica este clinica privată numărul 1 din Nordul României şi una dintre cele mai apreciate din România, fondată în 2002 de către doctorul Costache Chertif. Cu peste 1000 de intervenţii chirurgicale realizate anual, echipa medicală din cadrul clinicii este dedicată chirurgiei plastice şi estetice dar şi medicinei regenerative şi cosmeticei medicale.Pentru mai multe detalii:

Date contact Dr. Mihai Chertif:
Tel: 0753.042.234
Email: office@cosmedica.ro
Web: https://vaginoplastie.ro // www.cosmedica.ro