SC PRODVINALCO SA distribuie dividende record in valoare totala de 5,000,000 lei

BUCURESTI - 30 septembrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Bucuresti, 29 septembrie 2009 – Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor SC PRODVINALCO SA intrunita in data de 28.09.2009 a aprobat, ca din profitul net aferent anului 2008, suma de 5,000,000 lei sa fie repartizata actionarilor sub forma de dividende. Valoarea bruta a dividendului pe actiune este de 0.289834 lei. Data de inregistrare conform art. 238 din L. 297/2004 privind piata de capital aprobata in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor este 12.10.2009.

Este pentru prima data in ultimii sase ani, cand compania PRODVINALCO SA acorda dividende; acestea sunt aferente exercitiului financiar 2008, intr-o suma record de 5.000.000 lei. Mai mult decat atat, aceasta suma depaseste suma tuturor dividendelor acordate in toata istoria postdecembrista a companiei.

PRODVINALCO, unul dintre cei mai importanti producatori de bauturi spirtoase din Romania, a inregistrat in 2008 cele mai bune rezultate financiare din toata istoria sa: un profit net de 8,52 mil. Ron (in crestere cu 1755% fata de 2007), cifra de afaceri neta (fara acciza) crescand cu 29%, la nivelul de 49,95 mil. ron.

Aceste rezultate au fost posibile datorita trasformarilor importante care s-au operat in companie: restructurari, reduceri de costuri, investitii in vanzari si marketing, dar in primul rand datorita schimbarii culturii organizationale: am devenit o companie tanara, moderna, orientata spre performanta” – spune ANDI DASCAL, Directorul General al companiei.

Conform MEMRB, PRODVINALCO detine pe piata bauturilor alcoolice locul 1 in categoria Bitter, cu brandul Senator, cu o cota de piata volumica de 52,8%, locul 3 in categoria Alcoholic Drinks cu o cota de 7,2% (brandurile Monopol, R26 si V33), locul 5 in categoria Brandy cu o cota de 4,6% (brandul Iancu) si locul 4 in categoria Vermut cu o cota de 5,1% (brandul Florio Senator).

Despre Creative Brand Communication

Infiintata in 1932 la Cluj ca depozit judetean MAT (Monopolul Alcoolului si Tutunului), compania PRODVINALCO a fost nationalizata in 1951 (Intreprinderea de Vin si Bauturi Alcoolice Vinalcool). In 1990 a fost organizata ca si societate pe actiuni detinuta de stat (PRODVINALCO S.A.), iar in 1998 se privatizeaza avand ca actionar principal Asociatia Salariatilor si alti actionari externi minoritari care au subscris ofertei publice. Din 2004, datorita schimbarilor in structura de actionariat, compania se relanseaza pe baze noi, moderne, adaptate la piata. Se creeaza o structura de vanzari la nivel national iar PRODVINALCO se transforma dintr-un jucator local in unul national, devenind unul dintre cei mai importanti producatori de bauturi spirtoase din Romania.

Pentru mai multe detalii, contactaţi: Cristina Udrescu, Creative Brand Communication, Mobil: 0724.364.843, Tel: 021.232.1377, Fax: 021.232.0448 , E-mail: cristina@creativecom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-brand-communication/sc-prodvinalco-sa-distribuie-dividende-record-in-valoare-totala-de-5000000-lei