WELCOME TO NICORETTE COUNTRY

BUCURESTI - 11 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Imaginea simbolica a fumatorului, cowboy-ul faimos in toata lumea, poate fi vazuta de astazi in Bucuresti, pe billboardul din Piata Revolutiei. Nu, nu este vorba despre promovarea unei marci de tigari. Este modalitatea inedita prin care brand-ul Nicorette a ales sa atraga atentia asupra efectelor nocive ale fumatului si asupra posibilitatilor de renuntare pe care fumatorii le au acum la indemana.

WELCOME TO NICORETTE COUNTRY

Campania sustine revenirea in Romania a liderului mondial Nicorette, ce detine o cota de piata globala de 54%. Layout-ul singurului billboard de acest tip din Bucuresti, creat de catre agentia BBDO Londra, are drept unic scop evidentierea efortului realizat de Nicorette pentru a ajuta fumatorii sa renunte la tigari.

„Competitorii Nicorette sunt marcile de tigari, care beneficiaza de un sprijin infinit mai mare; bugetul nostru nu se compara cu bugetele investite in promovare de companiile producatoare de tigari. Acesta este motivul pentru care am ales sa atragem atentia publicului prin unul dintre simbolurile cele mai cunoscute de catre publicul fumator, desi in rest, campania pentru Nicorette este una strict educationala”, a declarat Mihai Ciobanu, manager-ul diviziei de medicamente OTC de la Johnson & Johnson.

Despre fumat

In medie, fiecare dintre fumatorii din Romania a incercat deja de 4.8 ori sa renunte la fumat. Cu toate acestea, efectele nocive ale peste 5 milioane de pachete de tigari sunt resimtite in fiecare zi. Fumul de tigara contine nicotina, care stimuleaza receptorii nicotinici din creier sa secrete dopamina. Dopamina creeaza senzatia de placere, si treptat procesul genereaza o dependenta fiziologica. Nicotina in sine nu este cancerigena, ea doar provoaca dependenta fiziologica. Dar pe langa nicotina, fumul de tigara contine inca 4.000 de compusi, din care 60 pot cauza cancer – 9 dintre acestia sunt clasificati ca si cancerigeni de clasa 1. Compusii cancerigeni din fumul de tigara se absorb in sange prin plamani – mult mai rapid si mai periculos chiar decat daca ar fi injectati intravenos. Renuntarea la fumat este dificila pentru ca implica, pe langa efortul necesar modificarii comportamentului, si un disconfort fizic adus de simptomele de sevraj cauzate de lipsa nicotinei.

Despre renuntarea la fumat

Cei 89% dintre fumatorii din Romania, care intentioneaza sa reduca sau sa renunte complet la fumat, au acum solutia: tratamentul de substitutie nicotinica oferit de Nicorette. Tratamentul presupune furnizarea catre organism a unor cantitati controlate de nicotina, care ajuta fumatorul sa faca fata simptomelor de sevraj fiziologic. Doza de nicotina se reduce gradat, iar procesul dureaza in general intre 3 si 9 luni. Inlocuind tigarile cu Nicorette, o zi de tratament costa cat un pachet de tigari. Gama Nicorette se adreseaza nevoilor diferite ale fiecarui fumator, indiferent daca acestia vor sa renunte la fumat abrupt sau treptat. Platurii transdermici contin 15mg de nicotina si actioneaza timp de 16 ore. Guma medicamentoasa masticabila Freshmint are o concentratie de 2 mg nicotina si 4 mg nicotina, si este singura guma cu nicotina din Europa aprobata pentru tratamentul de reducere a numarului de tigari.

Despre Creative Brand Communication

Inlocuieste tigarile cu Nicorette si apoi renunta complet.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati:
Cristina Georgescu, Creative Brand Communication, Mobil: 0722.435.258, Tel: 031.620.1456, Fax: 031.620.1457, E-mail: cristina@creativecom.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-brand-communication/welcome-to-nicorette-country