FOREO face apel la companiile din intreaga lume: Faceti ca produsele sa dureze, sa nu se strice repede!

BUCURESTI - 19 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Centrul suedez de tehnologie a frumusetii este impotriva unei practicile daunatoare, des intalnita, din industria electronica de mare consum, deoarece impactul asupra planetei noastre nu mai poate fi ignorat.

FOREO

Stirile despre schimbarile climatice, uciderea speciilor, disparitia animalelor din oceane prin pescuitul excesiv, poluarea planetei si multe alte atacuri asupra biosferei ne inunda zilnic micile ecrane. Acum, cu 500 de ori mai multe microplastice in oceanele noastre, decat se afla stele in galaxia noastra si cu depozitele de deseuri in crestere, trebuie sa ne intrebam - de unde provin toate aceste deseuri si daca noi suntem o parte a problemei? Apeland la o urgenta mai mare in ceea ce priveste sustenabilitatea, FOREO, un brand suedez de tehnologie a frumusetii tocmai a lansat o campanie de mediu numita „Make It Last, Not Break Fast”, sarbatorind Ziua Pamantului (22 aprilie) si punand in evidenta una dintre practicile daunatoare, des intalnita, in industria electronica de mare consum.

„FOREO este o companie indrepatata spre client si ne straduim sa realizam produse durabile de inalta calitate. Clientii nostri recunosc acest lucru si multi dintre ei au avut incredere in marca noastra inca de la inceput. De fapt, am contactat sute dintre primii nostri clienti pentru feedback-ul lor, pentru a ne asigura ca utilizeaza in continuare dispozitivele noastre. A fost cu adevarat un moment emotionant pentru toti cei de aici de la FOREO sa auzim povesti personale despre modul in care produsul nostru “erou” LUNA a devenit parte din viata lor. Ceea ce l-a facut cu adevarat special, este faptul ca cu totii au spus ca produsulele lor FOREO functioneaza ireprosabil chiar si dupa 8 ani de utilizare si inca arata la fel de frumos si curat ca cele noi, cu o durata de viata mare a bateriei. Aceasta inseamna ca am reusit, nu numai sa satisfacem nevoile clientilor nostri, ci si sa ne pastram planeta curata, prin eliminarea deseurilor electronice”, spune Boris Trupcevic, CEO FOREO. El continua: „Modul in care companiile trebuie sa ia atitudine este foarte simplu - facand ca produsele lor sa reziste cat mai mult posibil. Aceast fapt acorda prioritate mediului si interesului consumatorilor fata de profituri si, sincer, este mult mai eficient decat donatiile sau obtinerea de certificate pentru a se ascunde. Exista un dezavantaj poate pe termen scurt, dar pe termen lung nu exista alta cale. Constientizarea cu privire la practicile de a face produsele sa se strice in mod intentionat creste, mai ales atunci cand guvernele obliga producatorii de top sa opreasca degradarea intentionata a performantei bateriei sau a dispozitivelor, fiind doar unul dintre exemple.”

Conform Monitorului Global ONU 2020, al deseurilor electronice, in 2019 la nivel global a fost produs un record de 53,6 milioane de tone de deseuri electronice - in crestere cu 21% in doar cinci ani si se anticipeaza ca va ajunge la 74,7 Mt pana in 2030 - aproape dubland tonajul deseurilor in doar 16 ani. Datele arata ca aceasta este o consecinta mai mare a ratei de consum a echipamentelor electrice si electronice, a ciclurilor de viata scurte ale produselor si a optiunilor de reparatii foarte limitate. La fel de ingrijorator este faptul ca doar 17,4% din deseurile electronice din 2019 au fost colectate si reciclate, considerand incerta soarta a 44,3 Mt de deseuri electronice.

In afara de electronica, unul dintre cele mai dificile materiale de reciclat este plasticul. Periutele de dinti din plastic, de exemplu, dureaza peste 400 de ani pentru a se descompune in depozitele de deseuri, ceea ce inseamna ca fiecare periuta de dinti din plastic creata vreodata de la inventarea lor in anii 1930 - exist inca. Se estimeaza ca 3,6 miliarde de periute de dinti din plastic sunt folosite in intreaga lume in fiecare an, in timp ce o persoana obisnuita va utiliza in jur de 300 in timpul vietii. Ca raspuns direct la aceste cifre alarmante, un nou tip de producator este in crestere, condus de pionieri precum FOREO, a caror gama existenta de dispozitive de inalta tehnologie, cum ar fi periuta de dinti electrica ISSA, sunt proiectate pentru durabilitate si longevitate - fiind reutilizabile si igienice, astfel de solutii de lunga durata care pot reduce consumul de produse de unica folosinta, de ingrijire personala, precum periutele de dinti si servetelele umede din hartie, creeand o alternativa ecologica.

Cantitati deranjante de plastic si alte materiale periculoase se revarsa in oceane si peste campuri, ce au fost odinioara verzi, dar de unde provin toate aceste deseuri? Raspunsul poate fi gasit in cultura consumatorului care atinge un nivel istoric. S-ar putea sa credem că detinem controlul obiceiurilor noastre de cumparare, cu toate acestea, exista ceva mult mai mare la mijloc.  „Nu cred ca majoritatea oamenilor sunt constienti de ceva numit obsolescenta planificata. Sigur, am observat cu totii ca produsele pe care le cumparam nu sunt ceea ce erau inainte si tind sa se descompuna mai repede, dar faptul ca multe marci in care aveti incredere limiteaza in mod intentionat durata de viata a produselor lor, astfel incat sa puteti reveni sa cumparati mai mult este revoltator. Este timpul sa schimbam acest lucru ". spune Trupcevic si adauga „misiunea FOREO este sa oferim cea mai inalta calitate a produselor de care clientii nostri sa se poata bucura in toti anii urmatori. Fiecare produs FOREO are o garantie de 2 ani si o garantie de calitate de 10 ani. Ideea noastra este sa producem mai putine produse, dar care sa dureze mai mult, astfel incat sa nu punem un stres suplimentar asupra mediului, cu toate acestea observam o crestere semnificativa a afacerii noastre. Multi dintre clientii nostri fideli au inceput cu un LUNA si odata ce s-au asigurat de calitatea si eficienta produsului nostru, detin acum un UFO, BEAR, ISSA si adesea - intreaga familie de produse FOREO care ii vor ajuta ani de zile! ”

Consumul excesiv duce direct la supraproductie si transforma fara mila oceanele si campurile noastre in munti de deseuri toxice. Alimentata de cultura de consum, perimarea planificata nu numai ca provoaca daune ireversibile planetei noastre, dar in cele din urma nu reuseste sa raspunda nevoilor umane reale si duce la o nemultumire crescuta, care s-a dovedit ca provoaca o epidemie de depresie, dar si conflict social intensificat.

In plus, perimarea planificata, un catalizator principal al cresterii deseurilor electronice, este slab abordata in legislatia la nivel global. In prezent, In SUA nu exista legi federale care sa acopere perimarea planificata, desi Comisia pentru siguranta produselor de consum are puterea de a emite standarde de durabilitate daca alege sa o exercite. In 2017, Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care propune interzicerea produselor cu defecte incorporate si durata de viata limitata, pentru a incuraja reparabilitatea, adaptabilitatea, capacitatea de imbunatatire, durabilitatea si reciclabilitatea produselor si, desi aceasta abordare nu este inca reflectata intr-un act adoptat in mod corespunzator Legislatiei europeane, o serie de tari au luat masuri proactive pentru a o pune in aplicare.

Odata cu aparitia de noi dovezi zilnice, nu mai putem ignora realitatea: planeta noastra este in criza. Totusi, nu totul este intunecat, deoarece putem decide astazi sa facem diferenta si sa dam un exemplu. Construirea de produse de lunga durată, de inalta calitate, schimbarea componentelor periculoase si toxice cu optiuni ecologice, precum si revigorarea culturii de reparatii pot transforma lucrurile considerabil si pot colora planeta în albastru si verde, asa cum a fost odata, si asa cum doar vechile generatii isi amintesc de ea astazi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-market/foreo-face-apel-la-companiile-din-intreaga-lume-faceti-ca-produsele-sa-dureze-sa-nu-se-strice-repede